Annons

Annons

Annons

Sandviken

Insändare
Är Sandviken sämst i klassen på barngrupper?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gävleborgs län har enligt Skolverkets statistik de näst största barngrupperna i Sverige. Och Sandvikens kommun har de största barngrupperna i vårt län. Man skulle enkelt kunna säga att vi är sämst i klassen.

"Väljer verkligen alla lärare att jobba på stora enheter? Eller är det så att ni gör det omöjligt att jobba på små enheter?" skriver Sophia Malm och ställer frågorna till Sandvikens kommun. Foto: TT

Annons

Annons

LÄS MER: För stora barngrupper i länet – Sandviken sticker ut

Jag frågar mig, hjälper det att centralisera, sätta alla på samma ställe? Vill verkligen lärare jobba i de här barngrupperna i de framtida jättekomplexen? Hur går det med arbetsmiljön?!

Vad gör ni för att lärare ska vilja jobba i vår kommun? Väljer verkligen alla lärare att jobba på stora enheter? Eller är det så att ni gör det omöjligt att jobba på små enheter? Premieras man eller söker du dig till en känd "tung" tjänst om du väljer att arbeta på en liten skola? Finns möjlighet i er mall för kollegialt lärande även på de mindre enheterna eller är de enbart anpassade till de större skolorna? 

Sophia Malm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan