Annons

Annons

Annons

Insändare
Något radikalt måste göras med kommunalskatten

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läste Samantha Ohlanders krönika i Arbetarbladet, om landsbygden. Hon bor, eller har bott, i Järvsö med sommarställe i norra Bohuslän. Beskrivningen av glesbygd/landsbygd var väldigt bra. Bland annat skrev hon om hur svårt det är att få de som har fritidsboende i en annan kommun än den de är skriven i, att skriva sig permanent där de har fritidsboende. Hon hade norra Bohuslän och Järvsö som referensorter och där är det tätt med fritidsboende, som bekant. Det här verkar vara en olöslig fråga även när de blir pensionärer.

Annons

Annons

"Bland annat skrev hon om hur svårt det är att få de som har fritidsboende i en annan kommun än den de är skriven i, att skriva sig permanent där de har fritidsboende", skriver insändarskribenten. Foto: TT

Jag tror att något radikalt måste göras med kommunalskatten. Antingen ska en del av den skatten gå till den kommun som hyser fritidsboendet eller också någon form av generell avgift av något slag. I alla fall bör fritidskommunen uppmärksammas och kompenseras på ett mer generöst sätt än vad som sker nu.

Välkommen till skogarna och haven

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan