Annons

Annons

Annons

Insändare
Sandvikens kommun, ge våra barn deras fritid tillbaka!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läser att ännu en skola i Sandvikens kommuns ytterområde ska läggas på is nu. Känner inte ni också att det är dags att vända skutan nu – att öppna pausade skolor istället för att ”tillfälligt” stänga ännu fler? Att jobba för bra förutsättningar för alla skolor och deras lärare istället för att kasta in handduken?

"Jag bor i Österfärnebo och tycker det är hög tid att öppna vårt högstadium igen!", skriver Förälder i Österfärnebo.

Bild: Jenny Lundberg

Annons

Annons

Jag bor i Österfärnebo och tycker det är hög tid att öppna vårt högstadium igen! Nu har det testats i flera år att bussa våra högstadieelever till Sandviken. De som jag har pratat med upplever det betungande att behöva åka så mycket buss, att ha så lite fritid kvar. Tänk er själva att lägga tio timmar extra varenda vecka på att komma till skolan. 

Vi valde att flytta till Österfärnebo för att det är ett underbart ställe att bo på. Det ligger fantastiskt vackert intill Färnebofjärdens nationalpark, det är en liten men levande bygd med välkomnande människor. Trots att vi stortrivs har vi dock börjat fundera på att flytta till landsbygden i en annan kommun, eftersom vi inte vill att våra barn ska ta notan, att de ska betala med 1 068 timmar livstid vardera (två timmar om dagen under 178 skoldagar i tre års tid).

Hoppas att ni som tar beslut om våra skolor och våra barn lyssnar på ert samvete och ert förstånd och ser individerna som drabbas. Väljer ni att ge oss högstadiet tillbaka så står bygden redo att hjälpa till med detta. Tillsammans kan vi lösa det så att det blir bra för barnen.

Förälder i Österfärnebo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan