Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Läsartext
Sandvikens truppgymnaster gjorde succé på riksmästerskap

I helgen avgjordes Riksmästerskapen nivå 4 i truppgymnastik i Halmstad. 20 lag från hela Sverige tävlade och från Sandviken deltog truppen UT1 – och slutade tvåa.

Detta är en läsartext.

Från vänster Ebba, Vendela, Linnea, Ellen, Lea, Ida, Lovisa, Alicia och Jennifer i Truppgymnastikstruppen UT1.

Annons

På lördagen genomfördes kvalet, där de bästa lagen tar sig vidare till finalen dagen efter. UT1 genomförde hela tävlingen utan missar och med så fina poäng att de lyckades besegra samtliga lag och vinna hela kvalet.

– Detta är en enorm bedrift då vi är nästan hälften så några gymnaster som de andra lagen. Pressen på varje enskild gymnast blir då mycket högre eftersom alla måste prestera sitt absolut bästa på alla redskap. Vi har liksom inte råd med att någon har en dålig dag, säger tränaren Rebecca Forslund.

Annons

Annons

På söndagen var det dags för final och tjejerna i laget lyckades med bedriften att återigen prestera på sin absoluta topp. När alla lag tävlat färdigt stod det klart att UT1 lyckats vinna silvermedaljen och är då näst bäst i Sverige på sin nivå.

– En osannolik höjdpunkt på denna helg var den poäng vi fick för vårt fristående i kvalet. Vi fick en utförandepoäng på 9.0, vilket är den högsta poäng som någonsin delats ut på denna nivå. Det är svårt att ens sätta ord på. Tjejerna är helt fantastiska helt enkelt, säger Rebecca Forslund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan