Annons

Annons

Annons

Insändare
Ge avdelningarna mer ansvar

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommentar till artikeln "Sjuksköterskor arbetar gratis för Region Gävleborg"

Håller regionen på att tömma sjukhuset på personal? Ingen vill arbeta gratis och inte få den uppskattning som de borde. Att få rosor i media ger dem inte mer energi – kanske bara för stunden.

Annons

Annons

"Varför går inte de som bestämmer ut och provar på att arbeta i vården?" skriver Gittan.

Bild: Claudio Bresciani/TT

Läste just att våra sjuksköterskor arbetar gratis. Vad tror ni detta kommer att leda till? Jo, de flyr fältet och detta med regionens goda minne. De har ansvaret för att verksamheten skall rulla på. De håller dessutom på att avveckla sig själva. Är detta vad välfärden bidrar till i dessa tider?

Men var tar pengarna då vägen undrar man. Jo, de blåser tydligen bort där ingen vet vart. Eller kan det vara dålig planering? Varför går inte de som bestämmer ut och provar på att arbeta i vården? Tror säkert att vi har de som knappt har anlitat vården ens av den anledningen att de mår för bra naturligtvis.

Detta att inte personalen kan ta ut sin arbetstid eller få kompensation för vad de utför kan vi bara flytta över på de som nu arbetar på kontoren i regionen. Vad skulle de göra? Inte arbeta över, naturligtvis. Men det kan ju sjukvårdspersonalen inte göra, för det står i deras avtal, så då slutar man. Är det detta ni vill?

Ta tag i detta och starta om och gör rätt, för åt pepparn är de. Kanske att hela välfärden borde moderniseras, för som det är nu i stort så har det fungerat i en massa år och samhället har gått vidare och då måste detta ses över och följa utvecklingen. Ge avdelningarna mer ansvar att bestämma över deras uppgifter, de vet många gånger bättre en de som sitter på annan plats och knappt vet vad som fungerar och vad som går som på räls.

Gittan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan