Annons

Annons

Annons

Insändare
Klimatförnekare, läs på så du lär dig!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I dagens samhällsdebatt är det mycket viktigt att skilja på begreppen åsikt och fakta. I lokalpressen här i Gävle dyker det med jämn mellanrum upp ”tyckare” som uttalar sig tvärsäkert i frågor som rör till exempel klimatet. Vid snabb genomläsning inser jag att man ger uttryck för åsikter, väldigt långt från faktabaserade, vetenskapliga grunder.

Världens samlade vetenskapliga  forskning uttrycker med stor tydlighet i IPCC-rapporten (FN:s mellanstatliga klimatpanel) det katastrofala läget för världens klimat. Att ifrågasätta den samlade vetenskapen på området kräver alltså mycket skarpa kunskaper, som dessa ”tyckare” inte alls har.

Annons

Annons

Vad är det som får dessa okunniga personer att ifrågasätta den samlade stora kunskap som finns? Vad är man ute efter? Istället för att försöka läsa och bilda sig hänger man på några ideologiskt färgade knäppgökar, ofta hemmahörande på den yttersta högerkanten.  

Jag vill uppmana alla tidningsläsare att se upp med dessa förvirrade människor och istället sätta sig ner och läsa och skaffa sig en ordentlig bas för sina ställningstaganden, vare sig det gäller klimatfrågor eller andra viktiga samhällsfrågor. Skriv in ”IPCC” på Google på din dator eller mobil och du kommer snabbt och enkelt att lära dig det allra viktigaste i den frågan.  

Vi har nu en regering som verkligen behöver granskas. En regering som består av flera tvivelaktiga figurer. Tro inte allt som sägs, undersök fakta!

Åke Sahlin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan