Annons

Annons

Annons

Lexe-Hagaström

Insändare
Viktigt att en post till isbana avsätts i 2023 års budget

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hagaströms IP – verksamhet som inte går att spola längre. Hur kommer Gävle kommun att styras? Oavsett utfall ska en budget antas. I somras fick jaq det flexibla svaret att kommunens budget ligger mellan 5–6 miljarder. Ny förfrågan 11 november gav svaret 6,7 miljarder.

"I högsta grad på tiden att isbanan kommer till stånd! Användare är förskola, skola, motion, träning och tävlingsverksamhet", skriver Lars Bohlund.

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Vid sammanträde i kommunfullmäktige i juni fälldes förslaget från dåvarande opposition, av dåvarande majoritet, om att bevilja medel till konstis på Hagaströms IP. Det motiverades med att medel inte kunde avsättas från innevarande budget. Dock var samtliga partier, även SD denna gång, överens om att tillskjuta medel till en konstfrusen bana.

Alltså är det viktigt att en post till isbana avsätts i 2023 års budget. I och med den politiska enigheten blir detta enkelt.

I mitt räkneexempel har jag använt beloppen 6 miljarder och 40 miljoner. 40 miljoner är kommunens kalkyl, framtagen efter en dags arbete av tre personer – och utan hörande av idrottsklubben, vars kalkyl är lägre. Anläggningen drar en investeringskostnad om 0,66 procent av årsbudgeten – efter en kötid på 35 år!

I högsta grad på tiden att isbanan kommer till stånd! Användare är förskola, skola, motion, träning och tävlingsverksamhet. En frekvent användning – när det är möjligt.

Mildare klimat gör dessutom banan än mer nödvändig.

Lars Bohlund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan