Annons

Annons

Annons

Ockelbo Södra

Insändare
Gör ont i hjärtat när jag hör hur elever och lärare har det

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommentar till artikeln "Föräldrarnas missnöje med Perslunda: 'Stoppar huvudet i sanden'"

Att ledningen blundar för verkligheten gör att det blir svårare att ordna upp allt, det är skrämmande att de inte tar ansvar, och de borde avgå.

Jag vet att det finns personal på skolan som suttit gråtandes ibland och har en vilja att ge upp.

"Skolan måste sätta in någon som kan se över vad man kan göra för att påbörja en förändring", skriver Veronica.

Bild: Aina Lundkvist

Att det finns flera outbildade lärare på skolan behöver inte vara dåligt, utan det är att de flesta i personalen inte har någon pedagogisk bakgrund och att det finns för lite resurser som kan de med att hantera elever som har en svårighet oavsett om det är en funktionsnedsättning, oro, mobbning eller tufft hemma.

Annons

Annons

Jag funderar vart kurator och skolsköterska är. De borde finnas i korridoren, om det nu inte finns andra resurser som elever känner att de kan vända sig till. Eleverna har ingen trygghet, ingen vuxen att vända sig till och det skapar oro.

LÄS VÅRA ARTIKLAR OM KRITIKEN MOT PERSLUNDASKOLAN

Jag har inga barn på skolan och lämnade byn för många, många år sen, men har kontakter på skolan och det gör ont i hjärtat när jag hör hur elever och lärare har det.

Om nu skolverket anser att det inte finns några problem på Perslundaskolan så borde kommunen ta in andra utredare för detta som händer är en total katastrof och elever får inte den utbildningen och tryggheten som lagen säger. Och om Ockelbo kommun har sån bra ekonomi så borde de se till att anställa ett antal på fem–sex personer som kan finnas som resurser för eleverna. Lärarna måste få vara lärare och utbilda eleverna, de kan inte vara lärare, pedagoger, föräldrar, psykologer med mera. Skolan måste sätta in någon som kan se över vad man kan göra för att påbörja en förändring.

Det är ett stort jobb att göra men man måste börja nånstans och någon gång, så jag hoppas nu att föräldrar, elever och lärare snart kommer känna sig hörda och sedda.

Jag har under många år följt skolor och gjort undersökningar, mestadels för elever med svårigheter på olika sätt. Min erfarenhet tillsammans med olika utbildningar och kurser har gjort att jag har hittat verktyg och metoder för att skapa en tryggare miljö för eleverna och jag har från både elever, föräldrar och personal fått höra att jag gör skillnad och att jag har det naturligt i mig att se dessa barn/elever som behöver lite extra stöd.

Annons

Annons

Veronica

SVAR DIREKT:

Vi känner till att det finns synpunkter och ett missnöje kring situationen på Perslundaskolan. Vi vet att det arbetas aktivt med frågorna både kopplat mot arbetsmiljö och kvalitet och politiken diskuterar kontinuerligt frågorna tillsammans med förvaltningschef och rektor.

Inför terminsstarten genomfördes en organisationsförändring där biträdande rektorer blev rektorer så att det ska bli tydligt för alla. Perslundaskolan har åter öppnat sitt skolkafé som bemannas med elevcoach och skolan har anställt en extra kurator. Vi vill så klart att det ska finnas fler vuxna i korridorerna, detta är något vi har äskat pengar för i kommande budget. Majoriteten av lärarna har en pedagogisk bakgrund och är utbildade lärare.

Vi tar synpunkterna på allvar. Skolan tillsammans med vårdnadshavare och elever behöver fortsätta arbetet så att elever kan känna sig trygga och få studiero. Målet är en trivsam skola med bra ledarskap, duktiga lärare och där eleverna blir behöriga till gymnasiet.

Anna Schönning (S), ordförande i utbildnings- och kulturnämnden

Torbjörn Nyholm (S), vice ordförande i utbildnings- och kulturnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan