Annons

Annons

Annons

Brynäs

”Konstigt att en friskola får göra anspråk på en allmän park”

Engelska skolan får klartecken att bygga en ny skola på Brynäs för 1 000 elever. Grannarna i de gamla fiskegårdarna från 1700-talet känner sig överkörda när parken utanför deras tomter blir en del av skolgården.

– Det är konstigt att en friskola kan göra anspråk på en allmän park, säger Jon Fält som bor med sin familj i ett av de fem kulturminnesmärkta husen.

Text

Jon Fält och hans familj bor i ett av de fem kulturminnesmärkta fiskegårdarna som ligger längst ned på Brynäsgatan. Deras baksida ligger direkt mot en park som Engelska skolan vill se som en förlängd del av sin skolgård.

Bild: Anders Sundin

Annons

Tidningen har tidigare berättat att Internationella Engelska skolan vill slå ihop sina två skolor i Gävle till en enda på Brynäs och bygga nytt på den befintliga skolans tomt. När låg- och mellanstadiet också flyttar dit så kommer elevantalet att växa från 600 till nästan 1 000 elever. En oenig samhällsbyggnadsnämnd godkände i veckan bygglovet. Med siffrorna tio ja och tre nej klubbades förslaget igenom, V, MP och KD motsatte sig bygglovet.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på arbetarbladet.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan