Annons

Annons

Annons

Boxning

Läsartext
Falkenboxare bästa junior i Norrländska mästerskapen

Under helgen som var så avgjordes dom Norrländska Mästerskapen i Timrå.

BK Falkens Sebastian Fogelberg tog guld i juniorklassen 80 kg.

Text

Detta är en läsartext.

Alex Yazdani, t.v. och Sebastian Fogelberg gjorde båda fint i från sig på Norrländska mästerskapen i boxning.

Annons

Han mötte Gustav Glantz ifrån BK Älgen Östersund. Sebastian höll sig till planen genom att undvika motståndarens attacker och kunde sätta fina tydliga kontringar.

Sebastian tränar och övar på teknikerna ambitiöst på klubben och det har gett resultat. Falkaren höll kylan och boxade till sig guldet med domarsiffrorna 3-0.  Han boxades så bra att han blev vald till bästa juniorboxaren och tog stolt emot priset och första bucklan av många som väntar framöver.

Annons

Annons

Alex Yazdani från Falken, senior 75 kg, mötte i semifinalen Simon Parker ifrån IFK Umeå. Alex är en tuff boxare som gillar att gå framåt men kan ibland bli lite för het. Men även här har träningen gett bra resultat, Alex har utvecklats som boxare. Efter stenhårda attacker följde han upp med riktigt tunga kroppsslag som Umeå boxaren kände av och fick ta räkning på. Vinst med 3-0 till Falkaren som i finalen fick möta hemma favoriten Hugo Jakobsen Sundsvalls BK. Matchen började i ett rasande tempo, som höll i sig i alla tre ronderna. Alex förde matchen men fick tyvärr ta en varning för insida slag med öppen hand. Detta fick Alex Yazdani att tända till ännu mer då domarna drar av poäng för varning. I tredje ronden forcerade Falkenboxaren och verkade ta över matchen då han plötsligt fick en väldigt diskutabel varning för knuffning. Detta avgjorde matchen som slutade med förlust med 2-1 trots två varningar. Men det viktigaste är att träningen gett resultat och utvecklingen är ett faktum.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan