Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Gävle Gille på guidad tur i Gävle hamn

I november besökte Gävle Gilles medlemmar Gävle hamn och blev där informerade om hamnens utveckling av hamnens vd Fredrik Svanbom.

Detta är en läsartext.

Gävle Gille fick en guidad tur i hamnen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Lars Halvarsson/arkiv

Annons

Gillet fick sedan en fin guidad tur runt i hamnen och Lisa Nordin stod för en informativ rundtur i bussen. Turen avslutades hos Dewatech där en av företagets ägare, Martin Björkgren, tog emot, informerade och visade runt i anläggningen. Dewatech tillhör värdsledarna på rening av förorenat vatten och andra förorenade vätskor. I denna anläggning tar företaget emot cirka 1 600 tankbilar per år, av förorenat vatten, och renar detta till så fint vatten att det kan släppas ut i inre fjärden.

Annons

Annons

Under visningen uppkom en diskussion bland de närvarande om man verkligen ska använda vårt fina dricksvatten till annat än att dricka och använda till livsmedelsproduktion. Idag används även vårt dricksvatten till snökanoner, istillverkning på hockeyplaner, spolning och rengöring av gator och torg, tvätt av bilar, bevattning av gräsmattor, med mera. Borde det inte finnas ytterligare en vattenledning till allt detta med lite enklare renat vatten. Frågan är ställd.

Deltagarna samlades i Gävle hamns styrelserum där hamnens vd Fredrik Svanbom informerade om verksamhetens utveckling genom åren. Foto: Kenneth Bognesand

Nästa medlemsmöte för Gävle Gille blir i januari/februari.

Kenneth Bognesand

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan