Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Inner Wheel håller (h)julen igång

Ett trettiotal medlemmar och gäster ”förfirade” julen hos Inner Wheel i Sandviken i början av december.

Detta är en läsartext.

Programmet bjöd på stor variation. Förutom traditionsenligt grötätande, julklappsutdelning och julsånger till Bo Perssons eminenta dragspelande, underhöll deltagarna sig med verbal nötknäckning. Tävlingsfrågor typ ”vilken krydda kännetecknar en elektriker?" (kanel).

Här knäcks det tankenötter hos Inner Wheel i Sandviken. Foto: Kerstin Jonson

Annons

Annons

Inner Wheel är ingen renodlad hjälporganisation men medlemmarna ställer upp och hjälper ofta utsatta kvinnor och barn, lokalt, nationellt och internationellt. I Sandviken sponsrar klubben bland annat det vällovliga projektet Julgåvan i Sandviken.

På det internationella planet genomför medlemmarna just nu en insamling för Rotary Doctors i Kenya. Målsättningen är att finansiera en brunn för att förse en by med rent vatten. I dagsläget måste många bybor, mest kvinnor, gå långa sträckor för att få tag på rent vatten. Det finns även medicinska fördelar med att förse byarna med nyanlagda brunnar. De vanligt förekommande vattenrelaterade sjukdomarna reduceras avsevärt. Insamlingen bland medlemmarna i Sandviken går bra. Projektet bör kunna gå i mål under våren 2023.

Klubben träffas på nytt i januari då man, liksom alla övriga 4 200 klubbar runt om i världen, firar den internationella Inner Wheel-dagen.

Kerstin Jonson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan