Annons

Annons

Annons

Innebandy

Läsartext
Valbo IBF vann två klasser i Falun Floorball cup

Valbo IBF, som enbart har flick- och damverksamhet, hade tre deltagande lag i Falun Floorball cup i mellandagarna. Ett lag i klassen F13 och två lag i F10 – och man vann i bägge klasserna.

Text

Detta är en läsartext.

Valbo IBF:s 13-åringar efter segern i Falun Floorball Cup.

Annons

Visserligen har Valbo IBF F10/11 i serien visat att de har mycket god kapacitet, då bägge F-10/11 lagen ligger i toppen av serietabellen, men här var ju motståndet nytt och till största delen okänt.

Valbo IBF F-10/11 vit gick obesegrade genom sitt gruppspel medan F-10/11 svart spelade en match oavgjort. Detta ledde oturligt nog till att de bägge Valbolagen kom att mötas i semifinalen. En match där Valbo IBF F-10/11 vit gick segrande ur striden. I finalen väntade IBF Falun i den stora hallen Guide Arena, men även den matchen vann det vita laget och de kunde glada skicka fram lagkaptenen för att ta emot segerbucklan. Sanna Eriksson utsågs till matchens lirare.

Annons

Annons

Valbos äldre lag började med att besegra Falun i första matchen. Sedan åkte de på stryk mot Borensberg, efter en ganska svag laginsats I den tredje matchen mötte de GS86 (som förmodligen hade cupens mest entusiastiska hejaklack) och till skillnad från Borensbergsmatchen så lyfte hela laget sig ett snäpp. Målvakten Alma Westlin gjorde några riktigt fina räddningar och fick hålla nollan i matchen som slutade 4-0.

När det var dags för semifinal visade det sig att Valbo skulle möta Borensberg igen. Det enda laget de hade fått stryk av i gruppspelet. Men nu steppade hela laget upp och Valbos tjejer vann i en match där målvakten återigen fick hålla nollan med hjälp av sina lagkamrater. I finalen väntade GS86 igen, så vi visste att motståndet var hårt. Valbos tjejer tog ledningen ungefär halvvägs in i första halvleken och sedan släppte de den inte. När slutsignalen ljöd hade de petat in ytterligare tre mål och slutresultatet blev 4-0 efter en gedigen laginsats. Lagkaptenen Eira Johannesson fick hämta segerbucklan och målvakten Alma Westlin utsågs till matchens lirare.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan