Annons

Annons

Annons

Fotboll

Glädjebeskedet: Vi sänder tio (!) matcher med SIF och GIF under försäsongen

Samtidigt som fotbollsförsäsongen närmar sig kommer nu Sporten med glädjebesked.

Under försäsongen kommer tidningen nämligen sända GIF:s samtliga hemmamatcher – där bland annat allsvenska Sirius och superettanlagen AFC Eskilstuna och Brage kommer på besök – samt fyra av Sandvikens matcher på sajten.

– Ända sedan den häftiga upplösningen på ettan norra har vi längtat efter att starta årets säsong, säger sportchefen Erik Karlsson.

Under våren kommer Sporten sända totalt åtta matcher från Sandviken och Gefles försäsong.

Annons

Det råder fotbollsfeber i Gästrikland efter att Gefle IF har avancerat till superettan samtidigt som Sandviken föll på målsnöret i kvalet mot Örgryte.

Snart vankas en ny säsong full av förväntningar och då växlar Sporten upp.

Under försäsongen kommer tidningen nämligen att sända GIF:s samtliga hemmamatcher där allsvenska Sirius och superettanlagen AFC Eskilstuna och Brage bland annat kommer på besök. Dessutom bortamötet med GIF Sundsvall vilket gör att totalt sänder Sporten sju GIF-matcher.

Även SIF laddar upp för en ny säsong i ettan norra och Arbetarbladet kommer att totalt sända minst fyra matcher under försäsongen.

– Ända sedan den häftiga upplösningen på ettan norra har vi längtat efter att starta årets säsong med Gefle tillbaka i finrummet och SIF i ny jakt på avancemang, säger sportchefen Erik Karlsson och fortsätter:

Annons

Annons

– Att kunna sända alla GIF:s hemmamatcher under försäsongen känns extra spännande. Det blir en perfekt chans att lära känna ett gäng nya spelare och syna om superettantempot finns där inför premiären. Hur funkar Niclas Håkansson bredvid Martin Rauschenberg, är två bröder Lundin i GIF dubbelt så bra och kan nye Sollentunasnidaren Constantino Capotondi hålla i superettan?

GIF:s sportchef Daniel Kraft säger så här om den intensiva bevakningen:

– Jag är superglad över att ni vill bevaka vår försäsong på det här viset. Vi vill så klart bygga ett intresse inför seriestart och för oss är det guld värt att ni vill sända våra försäsongsmatcher.

Fakta

Försäsongens sportsändningar

Januari
28 januari: Gefle – Brage

Februari
3 februari: GIF Sundsvall- Gefle
11 februari: Brage – Sandviken
18 februari: Gefle – AFC Eskilstuna
25 februari: Gefle – SAIK

Mars
1 mars: Gefle – Sandvikens IF
11 mars: Gefle – Hudiksvalls FF
11 mars: GIF Sundsvall-Sandviken
15 mars: Gefle – Sirius
25 mars: Västerås – Sandviken

Med reservation för ändringar. Samtliga sändningar publiceras på ab.se/livesport
på matchdag. Fler matcher kan tillkomma.

För att se vårens sportsändningar måste du vara prenumerant på Arbetarbladet, något du enkelt blir genom att följa den här länken. Är du redan prenumerant kan du logga in här och få tillgång till allt material på arbetarbladet.se.

Samtliga sändningar kommer finnas under arbetarbladet.se/livesport på matchdag, samt som repriser att se i efterhand.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan