Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Sluta väga patienter som har ätstörning – Regionen svarar direkt

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är en bedrövlig vård vi har i Gävleborg för unga flickor och pojkar som blir sjuka av ätstörning. Det är avsaknad av kompetens och empati och grundläggande kunskaper om sjukdomen hos personal.

"När vår familj nu valt att hoppa av er vägkontrollerande triggerbehandling med avsaknad av terapi, kom tillfrisknandet av vår flicka", skriver signaturen Uppgiven förälder.

Bild: Fredrik Sandberg / TT

Annons

Behandlande sjuksköterskor har satt i system med kränkande behandling med avklädning för att väga patienterna vid alla patientbesök och försöker hitta fel. Finns inte en enda patient med ätstörning som blir frisk av avklädning och sedan vägning – däremot triggar ni ätstörningen till max, och dess efterföljande problematik med ångest som uppkommer efter varje besök hos er, som ni helt saknar redskap att behandla.

Annons

Kort och gott så kastar ni ut dessa unga/barn, sjuka patienter, med grov ångest till deras familjer och anhöriga som ni anser ska behandla ångestproblematiken som ni har orsakat.

När vår familj nu valt att hoppa av er vägkontrollerande triggerbehandling med avsaknad av terapi, kom tillfrisknandet av vår flicka. Aldrig mer en våg, kontroller och förnedrande avklädning av vårt barn.

Uppgiven förälder

SVAR DIREKT:

Tack för din insändare och att du ville dela med dig din upplevelse. Det viktigaste är att de patienter som inte känner sig nöjda med vården i första hand kontaktar sin behandlande läkare och i andra hand kontaktar patientnämnden. Vi uppmuntrar till kontakt med patientnämnden eftersom det då görs en utredning där patienten kan få svar på sina frågor och förhoppningsvis en förklaring till vad man uppfattade hade gått fel.

Genom dina synpunkter bidrar du till förändring och förbättring av vården så att inte andra drabbas på samma sätt. Det är därför dina synpunkter och klagomål är så viktiga. Du kan göra din anmälan digitalt via 1177.se.

Lena Lundahl, vårdenhetschef, habilitering och barnpsykiatri

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan