Annons

Annons

Annons

Magì gav oss samhörigheten i fanklubben för Barcelona FC

Ordförande för Penya Blaugrana d`Uppsala (Barcelona Fan Club) Magì Rovira har avlidit 88 år gammal. Han efterlämnar fyra barn och elva barnbarn.

Våren 2006 gjorde jag min första resa till Barcelona för att se Barcelona FC spela fotboll. Med på resan som anordnades av Penya Suecia Stockholm fanns också Magì Rovira från Uppsala.

Bild: Privat

Annons

Resor med Penya Suecia fortsatte, men 2010 föreslog Magì att vi skulle bilda en egen förening i Uppsala. Sagt och gjort. Penya Blaugrana d`Uppsala bildades med Magì som given ordförande.

Annons

Penyans fysiska hemvist blev lokalen på Sturegatan som Magì ordnade, där medlemmar kunde träffas, fika lite och naturligtvis se FC Barcelonas matcher på tv. Där var diskussionerna många, långa och livliga. Alltid med Magì i centrum. Verkligen högt i tak bland de många nationaliteterna. Gemensamt intresse var FC Barcelona med Xiavi, Iniesta och Messi, unika i fotbollshistorien. Tiki-taka – ett fotbollsartisteri som världen häpnades över.

Förutom den trivsamma lokalen på Sturegatan var resorna till Barcelona/Sitges höjdpunkten i verksamheten. Cirka 20 personer per resa följde med – en vårresa i april och en höstresa i oktober. De första åren bodde vi centralt i Barcelona men sedan hittade vi vår egen pärla – Sitges – där vi även har vår vän-Penya som vi vid matcher åker tillsammans med till Camp Nou.

Magì kunde prata med alla. Många tyckte dessa pratstunder, bara det var värt resan. Under de tio åren vi rest tillsammans har många fått nya bekantskaper. 1/3 åker alltid, 1/3 har åkt förr, 1/3 är nya. Så brukar det se ut. Resorna på fyra–fem dagar blev tack vare Magìs lokala kontakter och fixarförmåga inte bara en fotbollsresa. Utflykter, egen tid, kultur, god mat, promenader utefter havet samt strålande väder ingick också.

Magì älskade verkligen sitt Katalonien, Barcelona samt Vilafranca där han bodde när han själv besökte sina hemtrakter. Han ville och lyckades verkligen förmedla sin egen kärlek till Katalonien till oss andra. Vi är många som åkt på dessa Penya-resor som genomsyrats av den fina gemenskapen som uppstått mellan resenärerna. Många vänskapsband har bildats. En känsla av samhörighet. Magìs närvaro bidrog på ett avgörande sätt till detta.

Vi kommer sakna dig Magì. Vila i frid.

För föreningen Penya Blaugrana d`Uppsala

gm Per Karlsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan