Annons

Annons

Annons

Fotboll

SAIK skakade om SIF – Sandvikenderbyt slutade oavgjort

SAIK höll på att skrällslå SIF i träningsderbyt där SIF visserligen ställde långt ifrån bästa laget på planen.

Lukas Vikgren fick se sina gamla lagkamrater kontrollera SIF:s offensiv – sätta de lägen som man bjöds till och ta ledningen. Men Kasper Harletun räddade SIF från att förlora mot division 2-klubben i slutet av matchen när han satte 2–2-bollen.

Text

Det blev som en släktträff när SIF mötte SAIK i träningsmatch på Jernvallen.

SIF:s tränare Eldar Abdulic och nyförvärvet Lukas Vikgren har ju båda ett förflutet i SAIK. Medan SAIK-spelarna Melker Dahlqvist, Jens Åberg, Tshtshu Tshakasua och Rasmus Eriksson varit i SIF. Och tidigare lagkaptenen Olof Mård återfinns bland ledarna tillsammans med tränare Jimmy Haaranen. Även SIF:s gamla trotjänare Jimmy Hansson ska den säsongen representera SAIK, men han befann sig på semester när den här träningsmatchen spelades.

Fem egentliga startspelare i SIF vilades i den här träningsmatchen i Mohammad Alsalkhadi, Felix Jakobsson, Tim Hartzell, Gustav Thörn och John Junior.

Sandvikens IF var såklart laget med mest bollinnehav.

Annons

Daniel Söderberg hade ett skott i ribban redan efter tre minuter och då kändes det som att SIF skulle dominera och bjuda på stora siffror redan från början.

Annons

Men SAIK gjorde ett bra försvarsarbete och lyckades stå emot SIF:s tryck.

SIF fick vänta ända till minut 37 innan man slutligen fick hål på SAIK.

Då var det Martin Springfeldt som slog en hörna rakt i mål.

– SAIK gjorde det svårt för oss att anfalla. De var väldigt tighta och det var svårt för oss att hitta lägen, vi hittade inga bra målchanser. Tills vi gjorde första målet då, sista fem där tyckte jag var bra, säger Lukas Vikgren.

Han tyckte det var väldigt kul att möta sitt gamla lag.

– Det var väldigt roligt att se många vänner.

Lukas Vikgren spelade i SAIK förra året. Nu vill han slå sig in i SIF: startelva under säsongen.

Bild: Amelia Mauritzon

Andra halvlek började ganska sömnigt, men när det väl blixtrade till var det SAIK gånger två. Först genom Pelle Hansson som prickade rätt och sedan genom tidigare SIF-spelaren Rasmus Eriksson som drev själv på vänsterkanten och gav SAIK ledningen.

– Vi spelade för offensivt där och lät dem kontra på oss. Vi ville lite för mycket.

Däremot var Kasper Harletun en pådrivare för SIF i slutet av andra och löste en kvittering för SIF till 2–2, som sedan blev slutresultatet.

– Vi var inte bra. Vi ska vinna den här matchen, men vi fick inte till anfallsspelet. Det behöver vi träna mer på.

Vikren kom till SIF från SAIK inför den här säsongen. Ifjol gjorde han elva mål på 23 matcher för division 2-klubben och var med det målbäst i laget och femte bäst i hela serien. 18-åringen fick starta i Sandvikens första träningsmatch mot allsvenska Hammarby, där han dessutom spelade fram till två mål.

Annons

Annons

Lukas Vikgren var inte nöjd med sin eller lagets insats mot hans gamla klubb. Men SIF ställde inte sitt bästa lag mot SAIK och vilade flera självklara startspelare.

Bild: Amelia Mauritzon

I matchen mot förra klubben när han fick spela hela matchen var det sämre med målchanser.

– Det är väldigt roligt och jag känner att jag blir bättre för varje träning. Hammarbymatchen var kul med så mycket folk och att möta folk man ser på tv annars. Det var första gången jag spelade en sån match med stjärnor och inramning. Men jag var inte nervös. Det släppte när jag kom ut på planen, säger Vikgren ödmjukt, och berättar om sina målsättningar för säsongen och avslutar med att såga dagens prestation:

– Den här säsongen vill jag ta en match i startelvan och spela så mycket som möjligt för att hjälpa laget. Men i dag kunde min prestation ha varit mycket bättre.

Fakta

Träningsmatch

Sandvikens IF–Sandvikens AIK 2–2 (1–0)

Målen:

1–0 (37) Martin Springfeldt, slog en hörna rätt in i mål.

1–1 (60) Pelle Hansson, SIF såg ut att stå och gapa när en boll från höger spelades in till Pelle Hansson som siktade in en kvittering mot SIF.

1–2 (71) Rasmus Eriksson, Eriksson som har ett förflutet i SIF virvlade fram på vänsterkanten, vek in och placerade ett ledningsmål i bortre hörnet.

2–2 (83) Kasper Harletun, efter några korta passningar på högerkanten vek Harletun in i banan och hittade nätet med en snygg utsida.

Domare: Jonas Jonsson

Så här spelade Sandvikens IF:

Tobias Wennergrund – Martin Springfeldt, Zack Lindgren, Kasper Harletun, Mamadou Kouyaté – Daniel Söderberg, Adam Kiani – Lukas Vikgren, Jonathan Tesfay, Isak Bråholm – Emil Hodin.
Avbytare: William Andersson, Sadat Abubakari, Liam Vabö, Ruben Martin, Isac Lindholm.

Så här spelade Sandvikens AIK:

Emil Lundqvist – Elias Mulari, David Wallin, Jonathan Woldekidan, Pelle Hansson – Måns Berggren, Filip Davidowicz, Adrian Bjelkendal Haaranen, Melker Dahlqvist, Rasmus Eriksson – Adrian Runald.

Avbytare: Ludvig Engström (MV), Mattias Mannerstål, Shirdoon Abdihakim Mohammed, Emil Lindgren Pedersen, Filip Gustavsson, Tshutshu Tshakasu, Jens Åberg, Mustafa Abdirahman, Klas Lindqvist.

Fakta

SIF:s kommande träningsmatcher

Lö 11 feb: Brage (b)
Sö 19 feb, kl 14: Sollentuna (h)
Ons 1 mars, kl 19: Gefle IF (b)
Sö 5 mars, kl 14: IFK Stocksund (h)
Lö 11 mars, kl 16: Gif Sundsvall (b)
Sö 19 mars, kl 15: Piteå (h)
Lö 25 mars, kl 15: Västerås SK (b)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan