Annons

Annons

Annons

Debatt
Orimligt att Engesbergs bostadsrättsförening får pengar för aktiviteter

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

En nybildad bostadsrättsförening i Engesberg har av Gävle kommun beviljats 3 miljoner kronor under åtta år för att betala en så kallad trygghetsvärd. Hen ska ordna arrangemang och aktiviteter för bostadsrättsföreningens medlemmar. Det låter väl trevligt för de som kommer att bo där, men absolut inget som kommunen ska gå in med pengar för att stödja. Pengarna kommer dessutom från de så kallade bostadssociala medel, som kommunen ålagt Gavlegårdarna att betala ut.

Annons

Annons

Det som kallas ett trygghetsboende i Engesberg stämmer inte överens med Boverkets regler. Ett trygghetsboende är ett mellanting mellan ett äldreboende och ett ordinärt boende. För att göra det tillgängligt för alla, så ska det enligt gällande regler bedrivas i hyresrättsform. Den som ska bo i bostadsrättsföreningen i Engesberg måste köpa sin bostadsrätt för 2–3 miljoner kronor. Att köpstarka pensionärer ska subventioneras av Gavlegårdarnas hyresgäster för att bekosta planering av fritidsaktiviteter är orimligt. Bostadsrättsföreningen verkar få goda utrymmen och faciliteter för ett aktivt liv för sina medlemmar utan stöd från Gävle kommun.

Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet i kommunstyrelsen. I vår budget finns ingen plats för sådana beslut. Vänsterpartiet vill öka jämlikheten i Gävle. Det här beslutet går i fel riktning.

Maritha Johansson, kommunalråd i opposition för Vänsterpartiet

Owe Hellberg, kommunfullmäktigeledamot för Vänsterpartiet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan