Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
PRO:are fick svar om Sandvik av Alleima-chef

PRO Sandviken ville veta vad som händer med Sandvik. De besöktes därför av sandvikensonen Håkan Sundström, hållbarhetschef på Alleima, vid senaste mötet.

Detta är en läsartext.

Den 31 augusti 2022 bytte stora delar av gamla Sandvik namn och introducerades på börsen. Den nya delen fick namnet Alleima. Detta delvis av att början av namnet betyder legering.

Ordförande Barbro Berglind hälsar Håkan Sundström från Alleima välkommen Foto: Siri Nordqvist

Annons

Man har 26 produktionsanläggningar i världen men Sandviken är hjärtat. Företaget bygger på mer än 160 års erfarenhet i Sandviken med stål och legeringar. Man arbetar bland annat med tråd till medicinska hjälpmedel, vätgas och förnyelsebar energi.

Annons

Håkan Sundström berättade mycket engagerat och spännande om utvecklingen av Alleima, det som tidigare var Sandvik SMT. Foto: Siri Nordqvist

Vidare berättade Sundström att man är världsledande inom legeringar samt att mycket av forskningen bedrivs i Sandviken. Materialet som används är till mycket stor del återanvänt.

Många intresserade mötesdeltagare hade slutit upp. Foto: Siri Nordqvist

Efter en halvtimmes information fick vi möjlighet att ställa frågor och det gjorde vi. Kvar av gamla Sandvik är nu Coromant, Bergborr och pulvertillverkning. Det nya företaget har gått bra hittills och stora förhoppningar finns att det fortsätter så.

Vi drack sen en kopp kaffe och åt en god smörgås.

Eva Mossberg och Lotta Tonlycke bjöd på gamla godingar till publikens förtjusning. Foto: Siri Nordqvist

Duoleva, det vill säga Eva Mossberg och Lotta Tonlycke, spelade och sjöng godingar från 70- och 80-talet. Det blev en fin avslutning med skönsång av Eva och Lotta vid pianot. Samarbete med ABF Gästrikebygden gjorde detta möjligt.

Mötet avslutades med lottdragning och sedan vandrade ett 80-tal nöjda PRO:are hemåt.

Monica Jacobsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan