Annons

Annons

Annons

Villastan-Olsbacka

Så blir 2023 års Gävle Gospelfestival

24 år efter starten är Gävle Gospelfestival tillbaka igen under helgen med finalkonsert på söndag 12 februari i Gävle Konserthus. Det här året med ett nytt upplägg om två dagar och Star Choir från Sydafrika samt Triple And Touch som gäster och 300 masskörssångare förstås.

Text

En testballong från förra året som återkommer är att det kommer att hållas en digital uppstartsträff över Zoom under lördagskvällen där körsångare får mötas även digitalt och sjunga tillsammans. Som ett komplement till den dagens fysiska repetitioner i Betlehemskyrkan således. "Förra året var 200 med, varav några säkert satt tillsammans", berättar Anna Helmerson med Hans Helmerson bredvid.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Gävle Gospelfestival har haft en nästintill obruten svit sedan starten 1999 i Gävle Konserthus. 2021 fick den dock ställas in till följd av pandemin. 2022 var det dags för ett nytt grepp då arrangörerna testade att anordna i mindre skala enkom i Betlehemskyrkan under en dag. Men 2023 är det så åter tid för mängder av gospelsugna, närmare bestämt omkring 300, att åter inta Gävle Konserthus scen under finalkonserten på söndag 12 februari. Generealrepetition och uppladdning är som vanligt i Betlehemskyrkan, dagen innan. Den uppmärksamma märker att det således inte är någon fredag involverad som tidigare år. Ett resultat av att lyssna in deltagarnas reaktioner, måna som projektledarna Anna och Hans Helmerson är om att ständigt förbättra festivalen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan