Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Möten: Plus i kanten för PRO Valbos ekonomi

Egentligen skulle PRO Valbos budget för 2022 slutat på minus 49 000 kronor. Men istället blev det ett plus på 27 929 kronor!

– Vi har skött oss dålig, skämtade ordföranden Olle Olofsson när han redovisade budgeten på föreningens årsmöte i Furugårdens kafeteria fredagen den 17 februari.

Detta är en läsartext.

Det var inte vanskötsel som låg bakom att minusmålet missades. Istället berodde det på att pandemirestriktioner i början av året gjorde att planerade satsningar måste ställas in.

Sång- och musikgruppen under ledning av Olle Olofsson inledde träffen och årsmötet med ett knippe gamla örhängen. Foto: Ulf Lindman

Annons

Det var dock inte årsmötet som inledde träffen. Istället var det sång- och musikgruppen som stod för inledningen med ett knippe gamla örhängen av bland andra Evert Taube och Dan Andersson.

Annons

Efter det kom årsmötet, där 90-talet medlemmar hade mött upp, och inleddes med en parentation för de 20 medlemmar som gått bort under det gångna året. Olle Olofsson tände ett ljus och ledde de församlade i en tyst minut.

Verksamhetsberättelsen för 2022 som inledde själva årsmötet konstaterade att två katastrofer skedde under året. En var förstås pandemin, den andra var att föreningens utlovade surströmmingsleverans uteblev så höstens surströmmingsfest måste ställas in. Båda sakerna gjorde rejält ont, om än på olika sätt.

Föreningen hade 552 medlemmar vid utgången av 2022; under året tillkom 44 nya medlemmar och 44 försvann varav 20 avled. Medlemsantalet förändrades därmed inte.

– Vi får hoppas att det innebär att vi brutit de senaste årens tapp av medlemmar, sade Olle Olofsson.

Årsmötets dagordning gicks igenom utan någon debatt. En nyhet i samband med valen var att PRO Valbos styrelse minskas till sju ledamöter, utan ersättare. PRO:s nya stadgar ger nämligen föreningarna möjlighet att banta sina styrelser rejält, till ett minimum på tre personer. Men så långt går alltså inte Valbo.

PRO Valbos mångåriga kassör Birgitta Olsson avgick och avtackades med en korg delikatesser och blommor på årsmötet. Foto: Ulf Lindman

Annons

Annons

Årsmötet avslutade med att föreningens mångåriga kassör Birgitta Olsson avtackades. Olle Olofsson överräckte en korg med delikatesser och blommor till publikens applåder.

Träffen var dock inte slut med årsmötets avslutning. Istället fortsatte programmet med kaffe och smörgås, plus information om bland annat studiecirklar, resor och friskvård.

Traditionsenligt sattes sedan punkt med lotteridragning, och när vinsterna var slut tackade Olle Olofsson alla som kommit.

Ulf Lindman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan