Annons

Annons

Annons

Bangolf

Läsartext
Rasmus Bergqvist utsedd till Årets ungdomsledare

Bangolfspelaren Rasmus Bergqvist, boendes i Hofors men tävlande för Elitserieklubben Skoghalls BGK, har tredubbel anledning att fira.

Han har utsetts till Årets ungdomsledare av Svenska Bangolf-förbundet 2022, blivit uttagen till herrlandslaget och nordiska mästerskapen som spelas i april och kommer även, som en av de yngsta någonsin, tilldelas utmärkelsen Stor Grabb.

Text

Detta är en läsartext.

Rasmus Bergqvist avgjorde allt på sistarundan.

Bild: Läsarbild

Annons

Historien om Rasmus börjar när han som blyg och lite truttig tolvåring spelade bangolf i Hofors med vänsterfattning och väldigt ovanlig vinkel mellan skaft och klubbhuvud. Efter några år bytte han till den betydligt vanligare högerfattningen med en mer upprätt vinkel på klubban. Idog träning både i Hofors och på moderklubben Ålbrons natursköna banor gav resultat och några år senare var han redo att gå över till Gävleklubben VK-78 för att sedan värvas till Skoghalls BGK.

Annons

Annons

Bland meriterna som spelare finns två junior EM-guld 2017, individuellt och lag, i Askim. VM-silver i Tjeckien och SM-guld som sistaårsjunior. Vinst i Elitserien med Skoghall under andra året där som var 2019. Guld på senior-SM på underlaget betong 2022 samt vinst i Elitserien igen är de senaste meriterna.

Rasmus, som numera vuxit på sig både som människa och spelare, har under de senaste åren också fungerat som ungdomstränare och mentor för några unga lovande pojkar i Hofors BGK. Albin Leanders, Filip Lindberg och Ville Lindström har med Rasmus hjälp genomgått en stor utveckling av sitt spel. Albin vann ju också SM-guld på hemmaplan i Hofors 2022. Han har också varit ledare för flickskolan i bangolf som Hofors BGK arrangerat.

Rasmus är också med i styrelsen både för VK-78 och Bergslagens Bangolfförbund. I VK-78 är han med sin erfarenhet, trots ung ålder, viktig för klubbens kommande satsning på ungdomsträning.

/Lars-Olov Lind

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan