Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Lions hjälp till ukrainska skolor har nått fram

Nu strömmar rapporter och bilder in till Sverige som visar barn och lärare som poserar med sin nya värmekälla framför sina respektive skolor.

Detta är en läsartext.

Det är Lions Club Gävle Norra tillsammans med ytterligare 131 svenska Lion-klubbar som under december och januari samlat in pengar för att köpa in och leverera bensindrivna elgeneratorer för att värma ukrainska skolor och förskolor under vintern.

Lions har tagit emot många bildbevis på att de elgeneratorer som sänts till skolor i Ukraina nu har nått fram och kan börja sprida värme i en ur alla bemärkelser kall miljö. Foto privat.

Annons

Annons

Under perioden 1 december till 15 januari köpte klubbarna generatorer för 2 miljoner kronor. Därefter var lagren hos leverantörerna i Sverige tömda. På initiativ från Lions i Finland har flera länder nappat på idén och sammanlagt har Lions i Europa levererat 1 300 elgeneratorer till Ukraina.

Foto: Privat

Från Sverige har leveranserna gått genom en Lion-medlem som redan kört andra hjälpsändningar till Ukraina med egen långtradare. Därför gick det snabbt att få elgeneratorerna på plats och distribuerade till skolor med hjälp av Lion-klubbar i Ukraina.

Foto: Privat

Foto: Privat

Barnen på bilderna ser glada ut samtidigt som man på en del av bilderna kan se sandsäckar staplade innanför skolans fönster. Det säger något om barnens verklighet.

Annons

Bruno Ahlqvist, Lions Club Gävle Norra

LÄS MER: ”Lions går samman om hjälp till Ukraina – skickar flera långtradare”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan