Annons

Annons

Annons

Styrkelyft

Läsartext
Rekordsuccé för Hoforslyftare på EM

Hofors Lyftarklubb hade två deltagare på veteran-EM i styrkelyft.

Och både Carin Gustafsson och Monika Norberg bärgade totalsegrar – med tillhörande rekordregn.

Text

Detta är en läsartext.

Monika Norberg och Carin Gustafsson gjorde succé i svensk landslagsdräkt.

Annons

Carin Gustafsson ställde upp i klass 69 kg och Monika Norberg klass +84 kg vid Europamästerskapet i styrkelyft i Budapest. Båda låg rankad högst i anmälningarna och förväntningarna var stora hos båda. Carin Gustafsson har i år gått upp en åldersklass till Master 3, vilket innebär man tävlar i kategorin 60-69 åringar. Hon anade att möjligheten fanns till att sätta ett världsrekord i bänkpress men det blev bättre än så.

Carin startade med att knäböja 112,5 kg och tog där EM silver. I bänkpress började Carin i sitt första försök på världsrekordet 75,5 kg och tog det lätt. I andra försöket begärde hon upp 80 kg och även det pressade hon upp lätt. Sista försöket och en ytterligare putsning av världsrekordet till 82,5 kg och jajamänsan även det lyckades hon få upp. Så tre nya världsrekord och EM guldet i bänkpress. I sista grenen marklyft så tog hon 130 kg i första försöket lätt, 140 kg i andra och i sista försöket så tog hon 142,5 kg för Europarekord och klarade det. Alla tre marklyften innebar att hon även satte världsrekord sammanlagt när man räknar ihop bästa knäböj, bänkpress och marklyft. Carin gjorde helt enkelt en strålande tävling med alla nio lyften godkända och blev Europamästare på totalen.

Annons

Annons

Carin Gustafsson satte tre världsrekord i bänkpress i master 3-klassen. 82,5 kilo som tyngst.

Monika som också tävlar i Master 3 fick kämpa lite mera men gjorde även hon en lysande tävling. Hon fick 110 kg i sin första knäböj, underkänt på sitt andra och tredje försök på grund av att domarna inte tyckte  hon inte tillräckligt djupt nere. Men EM-silver blev det och det är inte fy skam. I bänkpress tog Monika både 72,5 kg och 77,5 kg, gick på det nya Europarekordet på 82,5 kg i sitt sista försök men det vara lite för tungt denna gång. EM guldet i bänk var i alla fall bärgat. Monika har en paradgren i marklyft och det visade hon även i dag. Säkrade totalsegern i sitt första mark på 140 kg gick sedan på nytt Europarekord med 156,5 kg och även detta klarade hon. I sista försöket begärde Monika upp 165 kg med där tog det stopp. Men EM guld i mark och sammanlagt blev det.

Monika Norberg jublar efter ett Europarekord i marklyft.

– Summa summarum så tog Hofors Lyftarklubb fem stycken EM guld, tre stycken EM-silver, sex stycken världsrekord och två stycken Europarekord denna gång. Vi kan inte annat än imponeras av Carin och Monikas insatser och vårt gäng i Hofors är stolta, säger Yngve Gustafsson från Hofors Lyftarklubb.

ansvarig Hofors Lyftarklubb ”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan