Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Möten: PRO-ordförande höll i klubban på Hamrånges årsmöte

PRO Hamrånge har haft årsmöte, dit före detta politikern Åsa Lindestam, nu ordförande för PRO, inbjudits. Hon valdes även som ordförande till mötet.

Detta är en läsartext.

Åsa är före detta socialdemokratisk politiker och har suttit i riksdagen, försvarsutskott och som vice talman. Sedan förra året är hon vald till PRO:s ordförande, och i den rollen besöker hon distrikten men även föreningar.

Åsa Lindestam, ordförande för PRO, och Hans Gunnar Silen, ordförande för PRO Hamrånge. Åsa besökte både PRO Hamrånge och PRO Norrsundet, vilket var mycket uppskattat. Foto: Stig Edvinsson

Annons

Annons

Hon arbetar med att påverka regeringen, riksdagsledamöter, LO, TCO, facken och då speciellt Kommunal. PRO:s tre främsta viktigaste uppgifter just nu är att upp pensionerna, att se tänderna som en del av kroppen och en bättre äldreomsorg, men även brottslighet och bedrägerier mot äldre och friskvård och idrott.

Värva nya medlemmar är en stor uppgift att engagera sig i, även för dig och mig, men även att behålla de medlemmar vi har. Utveckla medlemsförmåner så att de även gäller mer lokalt och även Folksam med försäkringar. Du vet väl om att i ditt PRO-medlemskap ingår fem timmar juridisk hjälp. Hemsidan för PRO ska utvecklas och förenklas.

För övrigt förflöt mötet med ordinarie årsmötespunkter och musik. Den sista december hade vi 347 medlemmar. I vår lokal är det aktiviteter av alla slag, som luftpistolskytte, boule, biljard, bingo, qui gong, holk, täljning och gutning, cirklar som läs och res med resor och guidningar, läscirkel, med mera. Samt aktiviteter som pubaftnar, surströmming, jullunch. Lokalfrågan har varit ett problem för medlemsmötena då församlingshemmet inte är tillgängligt på grund av försäljning.

Stig Edvinsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan