Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Bilfria oaser i städer blir fler – butiker och människor tar över

Föredragsserien kallad ”Omställning tillsammans” har inletts. Först ut, den 23 februari, var Dan Hallemar som talade om ”Bilens plats i staden”. Han är landskapsarkitekt, skribent och driver podcasten ”Staden”.

Detta är en läsartext.

Husby utanför Stockholm planerades med biltrafik separerad från gång- och cykeltrafik. Bilden är från Dan Hallemars föredrag. Foto: Privat

Annons

Dan började med att beskriva det storskaliga experiment som nu pågår i Paris – ”15 minutersstaden”. Ambitionen är att de viktigaste basvarorna och servicen skall göras tillgänglig inom 15 minuters gångavstånd i centrala Paris. Man skall blåsa liv i gatan genom att stänga biltrafik och öppna för möten, småskalig handel och andra aktiviteter. När barriären för att korsa gatan, biltrafiken, tas bort hör man plötsligen fåglarna, luften blir klar och man kan obehindrat prata med varandra utomhus. Vi fick höra att det inte bara är i Paris som liknande experiment genomförs utan till exempel också i Gent, Barcelona och Hamburg.

Annons

Annons

Staden utomhusytor är begränsade och Dan beskrev det som en slags kamp om utrymme där bilen sedan lång tid tillbaka varit prioriterad. Det trots att en bilist ockuperar 100 kvadratmeter av stadens yta, medan en cyklist bara tar 10 kvadrat och en fotgängare 1.

Det vanligaste argumentet mot att minska biltrafiken i centrum har varit att det drabbar handeln. Men i Gent stängde man 2016 genomfartstrafiken och antalet restauranger, barer och butiker ökade med 17 procent inom tre år. Vi fick se bilder på hur tidigare bilgator befolkats med sittplatser, aktiviteter och stånd.

Den svenska bilkulturen är extremt stark. Redan 1955 var vi biltätast i Europa och från 1950-talet har bilinnehavet femdubblats i Sverige. Nya elbilar medför mindre luftföroreningar men minskar inte risken för olyckor och elbilen är lika utrymmeskrävande som fossilbilen.

Kommer Sverige och Gävle ta till sig av de nya trenderna med bilfria oaser i centrala lägen, eller sitter vi fast i föreställningen att allt helst skall vara åtkomligt med bil. Har du tankar om det så svara på kommunens enkät ”Tyck till om Gävles framtida gator i centrum”.

Seminarieserien på Silvanum fortsätter den 30 mars med ”Naturlagen” (Henrik Hallgren), den 27 april med ”Tillväxt och energiförsörjning” (Tomas Kåberger) och den 25 maj med ”Varför händer ingenting?” (Lina Isacs).

Annons

Arrangörer är Omställning Gävle tillsammans med Naturskyddsföreningen Gävle, ABF Gästrikebygden, Gävle FN-förening och Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen i Gävle.

Mauritz Glaumann, Omställning Gävle

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan