Annons

Annons

Annons

Göran såg som en självklarhet att lära nytt livet ut

Till minne av Fil. dr Göran Lindgren

Mitt varma deltagande i familjen Lindgrens sorg efter en älskad make och kär far. Görans rika livsresa avslutades alldeles för tidigt efter en tids sjukdom. Mina tankar går till makan Brita och sönerna Samuel och Elias.

Bild: Privat

Annons

Göran Lindgren föddes 25 mars 1948 i Eskilstuna. Han var yngst av fyra syskon. Han hade lätt för att lära och tyckte om skolan. Han tog studentexamen 1967, och började läsa vid Uppsala universitet. Efter fyra år tog han sin första examen, en pol.mag. som följdes av flera examina: fil.dr., fil.lic., fil.kand., och folkhögskollärarexamen. Han var välutbildad och såg som en självklarhet att lära nytt livet ut.

Annons

Han hade lång universitetslärarerfarenhet i u-landskunskap, freds- och konfliktkunskap, ekonomisk historia, utvecklingsekonomi, miljöekonomi och internationella relationer. Han hade femton års erfarenhet som folkhögskollärare i samhällsämnen, historia och matematik. Studiecirkelledare var han också i många ämnen. Han medverkade också i folkhögskollärarutbildning.

Han arbetade också som dataansvarig, med mycket god kännedom om datorer i såväl forskning som undervisning. Han har bedrivit egen kursverksamhet, bland annat om ”Internet för lärare” grundat på en bok med samma titel. Han föreläste om mobiltelefoner med stillbilder och synkroniserat ljud. Han var redaktör för många böcker för universitetsinstitutioner. Han gjorde tryckoriginal för myndigheter och förlag och byggde webbplatser för universitetsinstitutioner, och föreningar.

Han har publicerat många böcker och artiklar. Han har flera publicerade artiklar relaterade till läromedel och datafrågor. Han publicerade också böcker och e-böcker på eget förlag.

Göran Lindgren hade uppdrag, som regionansvarig inom Läromedelsförfattarnas förening och ordnade regelbundet mycket uppskattade kompetensutvecklingsaktiviteter.

Annons

Göran Lindgren kom till Högskolan i Gävle genom min försorg och fick uppdrag inom dataområdet på Akademin för utbildning och ekonomi. Han stöttade forskare och lärare med allehanda datautveckling. Han hade en god pedagogisk ådra och hjälpte många lärare med avancerad it-utveckling.

Göran Lindgren lämnar ett stort tomrum. Han var en mycket vänlig och social person. Vi, vänner och kolleger, saknar Göran obeskrivligt mycket. Vi har dock många fina minnen av en mycket speciell person att glädjas åt.

Åsa Morberg, vän och kollega

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan