Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Sandvikens eldsjäl berättade om sitt arbete i Entré

Ett 20-tal Inner Wheel-damer samlades till lunchmöte på The Church första onsdagen i mars. Vi hade bjudit in Najiba Mansouri, Sandvikens vardagshjälte och eldsjäl, att berätta om sitt arbete för integrationen i Sandviken.

Detta är en läsartext.

Najiba Mansouri, Sandviken och Sveriges Eldsjäl, avtackas av presidenten i Sandviken Inner Wheel, Margareta Montalvo. Foto: Sonja Båtelsson

Annons

På grund av självmordsbombare och krig var hon tvungen att lämna sitt hemland Afghanistan. När hon kom till Sverige och Sandviken, kände hon att hon ville bidra till att förbättra för alla nytillkomna. Hon kontaktade SAIK bandy och startade tillsammans med dem, med stöd från de Göranssonska stiftelserna och Sandvikens kommun, integrationsprojektet Entré.

Annons

Najiba berättade om de olika aktiviteter som finns för de vuxna invandrarna att delta i: idrotter som bollsport, bowling och simskola, SFI, personlig utveckling, föräldraskap, kulturutbyte med studieresor och kvinnoträffar med matlagning, hantverk och högläsning. Fokus ligger på kvinnliga deltagare.

Annons

Entré jobbar också med att stärka självförtroendet, självkänslan och den personliga utvecklingen. Verksamheten inbegriper även kultur och samhällskunskap. I görligaste mån talas svenska på träffarna.

Sedan starten 2016 har cirka 6 400 medlemmar deltagit i verksamheten. Najiba pekade på sex viktiga punkter i Entrés arbete:

1. Språket

2. Rörelse

3. Relationer

4. Att inte vara rädd

5. Information

6. Självkänsla

Vi var alla imponerade av allt arbete som Entré och Najiba Mansouri har gjort och gör. Inte konstigt att hon utsågs till Årets eldsjäl på den tv-sända svenska Hjältegalan i december 2021.

Ann-Marie Jonsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan