Annons

Annons

Annons

Ockelbo

Insändare
Låt SFI-elever göra prov så de kommer vidare

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Eleverna på SFI i Ockelbo får aldrig möjlighet att göra prov och gå vidare till nästa nivå trots att de har gått i många år på en och samma nivå. Varje termin får de en ny lärare och den nya läraren har de i en termin och det kommer en annan lärare till nästa termin.

”Det är inte trevligt att gå till skolan där du inte får möjlighet att utvecklas”, skriver signaturen Förbannad invånare. Bilden är tagen i ett annat sammahang.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Annons

En del förtvivlade elever börjar sluta gå till skolan just på grund av att de inte får möjlighet att göra prov. Jag tror att lärarna behåller dem för att inte bli av med jobbet eftersom det inte finns nya elever som kommer och pluggar.

Ge dem möjlighet att göra prov, och de som klarar av provet får möjlighet att gå vidare till nästa nivå. Det är inte trevligt att gå till skolan där du inte får möjlighet att utvecklas. Om eleverna går i samma klass i flera terminer tappar de också koncentrationen och viljan att läsa. Dessutom behöver de läsa färdigt och komma ut i arbetslivet samt stödja samhället.

Man går i skolan för att utvecklas och förbättra sin nivå. Så jag vill att de ska ges möjlighet att göra prov och gå vidare till nästa nivå och att lärarna gör ett utvecklande jobb.

Förbannad invånare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan