Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Musikkårens toner lockade många till Staffans kyrka

En stor publik samlades på lördagseftermiddagen i Staffans kyrka för att lyssna till Hemvärnets Musikkår Gävleborg under ledning av Odd Inge Gjelsnes.

Detta är en läsartext.

Hemvärnets Musikkår Gävlebord under ledning av Odd Inge Gjelsnes bjöd på Blåsmusik i kubik i Staffans kyrka. Foto: Kenneth Andersson

Annons

Konserten inleddes med att fyra trumpetare bjöd på ett traditionellt Korum. Gösta Nilssons pampiga Festspel stod sedan på programmet som fortsatte med två stycken ur Svansjön av Pjotr Tjajkovskij. I en parafras över psalm 190 Vid dagens slut inledde Fredrik Edin ett solo på trumpet.

Solens strålar letade sig in på musikkåren. Foto: Kenneth Andersson

Annons

Annons

Ett par marscher stod på programmet och först ut var Army of the Nile komponerad av engelsmannen Kenneth J Alford. Some die young komponerad av Lahle Pourkarim följde innan konserten avslutades med Per Grundströms marsch I sommarstaden.

I samband med konserten tilldelade Sveriges orkesterförbund Leif Wennberg en guldmedalj med Hans Majestät konungens bild. Foto: Kenneth Andersson

Efter långa applåder vid konsertens slut spelade musikkåren som ett extranummer We will meet again som en påminnelse om att nästa framträdande av musikkåren är sista april då vi åter kan mötas för att tillsammans fira vårens ankomst.

Kenneth Andersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan