AnnonsDina Försäkringar Mitt

Uppmaningen: Därför ska du teckna en djurförsäkring - "En trygghet"

Det finns massor av fördelar med att försäkra sin hund, katt eller häst. Du får bland annat en ekonomisk trygghet om ditt djur blir svårt skadat, eller allvarligt sjuk och behöver vård.

Malin Jäder råder alla Gävlebor att skaffa en djurförsäkring - helst så fort du hämtat hem djuret.

– Det kan bli jättedyrt om ditt djur inte är försäkrat och olyckan skulle vara framme. I vissa fall kan det handla om tiotusentals kronor, säger Malin Jäder, säljare med fokus på djurförsäkringar på Dina Försäkringar.

När ditt djur måste besöka veterinären kan det bli dyrt – därför är det en bra idé att skaffa en djurförsäkring redan när du köper din häst, hund eller katt.

Idag har de flesta en, eller flera försäkringar. Det kan handla om allt från hem, barn – eller olycksfallsförsäkringar. Men det finns en försäkring som många glömmer bort. Det handlar om våra fyrbenta vänner.

– Jag har haft en djurbutik och jag har egna djur. Det är ett ämne som jag brinner för och för två år sedan började jag att arbeta med djurförsäkringar på Dina Försäkringar. Det känns jättebra att kunna kombinera mitt intresse med mitt jobb, säger Malin Jäder.

Här är några viktiga tips för dig som ska köpa djurförsäkring

"Det är viktigt att försäkra sitt djur. Det är en trygghet om olyckan skulle vara framme", konstaterar Malin Jäder.

Malin berättar att det är en självklarhet för henne att försäkra alla familjemedlemmar. Idag erbjuder Dina Försäkringar djurförsäkringar till hundar, katter och hästar. Du kan välja mellan flera olika veterinärvårdsbelopp och grundsjälvrisker för att anpassa försäkringen efter dina behov.

– Vi erbjuder prisvärda och enkla produkter. Allt ingår förutom tandvårdsförsäkring som finns som tillval. Det är viktigt att försäkra sitt djur, säger Malin Jäder och fortsätter:

En djurförsäkring är en trygghet om olyckan skulle vara framme. Allt har blivit dyrare idag - och det gäller även veterinärkostnader.

Läs mer om Dina Försäkringars kattförsäkring här

Ett litet benbrott eller en skadad nos kan innebära dyra besök hos veterinären. I värsta fall kan du ställas inför att behöva avliva ett älskat husdjur, bara för att du inte har råd att betala för en operation. En djurförsäkring ger dig ett ekonomiskt skydd om din häst till exempel blir halt, om din hund får ont i magen eller om din katt trampar på en vass glasbit.

Om du måste besöka en veterinär är det inte ovanligt att summan landar på tiotusentals kronor. Om ditt djur skulle behöva hjälp under helgen, eller en storhelg, är kostnaden ännu högre.

– Vi ersätter även kostnader för rehabilitering och mediciner som skrivs ut i samband med skada eller sjukdom, säger Malin Jäder.

Läs mer om Dina Försäkringars hundförsäkring här

Speciellt kring högtider äter vi gärna choklad, godis, nötter, kakor och diverse bakverk och det finns då alltid en risk att hundar får i sig mat som inte passar dem.

Malin lyfter också vikten av att teckna en försäkring tidigt.

– Jag rekommenderar alla att försäkra sin valp, eller kattunge så fort du har hämtat hem den. När det gäller hästar kan du försäkra fölet två dygn efter födseln, säger hon.

Vad gäller när man ska försäkra sin valp? Läs mer här

Att få hem en liten valp är både spännande, kul och lite nervöst. Det är mycket att tänka på – vad ska den äta, var ska den sova och vilken försäkring ska den ha. För som de flesta säkert vet, valpar är busiga och har de otur kanske olyckan är framme.

En uppskattad tjänst som ingår i djurförsäkringen är videosamtal med en veterinär genom FirstVet. Dina Försäkringar betalar kostnaden för alla videomöten om din hund, häst eller katt har en ersättningsbar skada. Många kunder vittnar även om att kontakten med Malin Jäder och hennes kollegor är bra.

– Det är enkelt att få tag på oss. Vi har korta svarstider med fokus på personlig service. Våra kunder ska känna att de snabbt får hjälp oavsett försäkring, säger hon och vill passa på och lyfta fram deras trogen kund-koncept.

– Om du har en hemförsäkring med extra reseskydd kan du få ersättning om du måste avbryta din resa, eller utnyttja ditt avbeställningsskydd, om ditt försäkrade djur blir allvarligt sjukt, eller råkar ut för ett svårt olycksfall.

Så fungerar videomöte med veterinär – klicka här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Arbetarbladets redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan