Annons

Annons

Annons

Sandviken

Insändare
Rädda återvinningen i Kungsgården!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gästrike återvinnare tänker stänga återvinningscentralen i Kungsgården den 1 april. Det kommer att påverka minst 6 200 boende i Kungsgården, Åshammar, Storvik, Gästrike-Hammarby, med flera områden runt omkring.

Till det svarar vi boende i dessa områden: Nej!

”Hjälp alla oss i Kungsgården, Storvik, Åshammar, Gästrike-Hammarby och fler områden omkring att bli de miljöhjältar som ni vill att vi ska vara, genom att låta den vara fortsatt öppen!” skriver signaturen Fortsatta miljöhjältar? Arkivbild

Det kan inte vara miljömässigt försvarbart att vi alla ska köra ännu längre för att kunna återvinna en mängd olika saker som vi har behov av att göra oss av med. Det är wellpapp, kartonger, textilier, glödlampor, lysrör, återbruk, trädgårdsmaterial, vitvaror, elektriska varor, miljöfarligt avfall såsom smink, rengöringsprodukter, hudkrämer, färger, med mera.

Annons

Annons

Gästrike återvinnare uppmanar oss att det ska vara lätt att göra rätt och då förstår vi alla att det också måste finnas en närhet till en återvinningscentral för alla människor där man kan lämna saker som ska återvinnas eller förbrännas och även lämna miljöfarligt avfall som ska omhändertas på ett säkert och miljörätt sätt.

Återvinningscentralen betyder väldigt mycket för de som bor i ett stort område runt omkring. Och vi anser att de få timmar som den är öppen, tisdagar klockan 13–19, är det minsta man ska hålla öppet. För ett tag sedan slutade man att hålla öppet en helgdag per månad under sommarmånaderna, och det har saknats av oss.

Ni säger att besöksfrekvensen på återvinningscentralen i Kungsgården har minskat. Det beror säkert på att vi från och med maj 2020 kan lämna våra glas-, pappers-, plast-, och metallförpackningar vid en återvinningsstation för förpackningar som fick till Kungsgården. Den kan vi besöka när som helst, dygnet runt. Så klart har det påverkat att inte alla boende på tisdagseftermiddagarna behöver belasta återvinningscentralen för att lämna dessa förpackningar. Att vi har kunnat göra oss av med dessa förpackningar på vår lilla återvinningsstation har vi trott varit bra, ända tills ni skriver att besöksfrekvensen har minskat och därmed gör det till en anledning att den ska läggas ner för att Gästrike återvinnare ska spara pengar.

Annons

Nej, låt återvinningscentralen i Kungsgården vara fortsatt öppen! Det kommer bli väldigt miljöovänligt att tvinga 6 200 personer att köra till Sandviken för att slänga återvinning. Hjälp alla oss i Kungsgården, Storvik, Åshammar, Gästrike-Hammarby och fler områden omkring att bli de miljöhjältar som ni vill att vi ska vara, genom att låta den vara fortsatt öppen!

Fortsatta miljöhjältar?

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan