Annons

Annons

Annons

Gävle

Insändare
Dags att våra politiker låter skolan få kosta pengar!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I tv-programmet ”Efter fem” nyligen pratade man om att unga och barn rör sig för lite, föräldrarna ska låta barnen gå eller cykla till skolan. Det gjorde vi, när vi hade en skola på det avståndet att det var möjligt. I Hille ska barnen slussas med buss till Vallbacksskolan. Våra barn har nu nästa en mil enkel resa till skolan, det promenerar man inte hur som helst.

Annons

”Många av barnen trivs inte, de tycker miljön på Vallbacksskolan är alldeles för stökig, högljudd och otrygg”, skriver insändarskribenten.

Bild: Lars Johansson

Annons

Många söker till Stigslund, men de kan inte ta emot alla barn från Hille, Trödje och Björke, så barnen som nu går i åk 7 är utplacerade på Vallbacksskolan, Stigslund och Nynässkolan för de får inte plats på samma skola. Då är inte friskolor inräknade.

Varför lade man ner skolan i Hille för högstadieeleverna när de sedan måste placeras ut på tre–fyra olika skolor för att få plats? Varför ska alla skolor ligga centralt eller i södra Gävle? Många av barnen trivs inte, de tycker miljön på Vallbacksskolan är alldeles för stökig, högljudd och otrygg.

Skulle gärna vilja veta hur våra politiker tänker kring detta? Handlar det om pengar? Ska våra barn som inte klarar av stora skolor behöva betala med psykisk ohälsa? Alla barn klarar inte av att åka bussar som är proppfulla så de får stå, vilket är en trafikfara. X-trafik säger att det inte förekommer men det gör det. Min son har kommit hem flera gånger av att skolbussen är full, ska det vara så?

Vill man få barnen att trivas och lära sig något behöver de trygghet, lugn och ro i sin skolmiljö. Alla barn klarar inte att integreras i stora klasser. Nu räcker det, skolan måste få kosta pengar!

Arg och ledsen förälder som ser sitt barn gå miste om sin skolgång för att kommunen ska spara pengar!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan