Annons

Annons

Annons

Debatt
Satsa på barnen – flera fördelar med skolfrukost

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Frukost är den viktigaste måltiden på dagen och ger kroppen den energi och näring den behöver för att fungera optimalt under dagen. Många barn missar dock frukost på grund av bristande tid, stressiga morgnar eller av ekonomiska skäl. Genom att erbjuda frukost i skolan kan barn som annars skulle ha missat frukosten få tillgång till en näringsrik måltid.

Annons

”Flera studier har visat att barn som äter frukost presterar bättre i skolan än de som inte gör det.”, skriver Lena Erixon (S). Arkivbild

Annons

Förbättrar koncentration och prestation: Genom att ge barn en näringsrik frukost i skolan kan det förbättra deras koncentration och prestation under dagen. Flera studier har visat att barn som äter frukost presterar bättre i skolan än de som inte gör det.

Jämlikhet: För barn som kommer från ekonomiskt utsatta familjer eller som har svårt att få tillgång till en näringsrik frukost hemma, kan skolfrukost bidra till att minska klyftorna mellan elever.

Minskar skolfrånvaron: En annan fördel med att erbjuda frukost i skolan är att det kan minska skolfrånvaron, särskilt för elever som ofta är frånvarande på grund av hälsoproblem. Att erbjuda en näringsrik måltid kan hjälpa till att förbättra deras hälsa och minska risken för sjukdom.

Socialt samspel: Genom att erbjuda frukost i skolan kan det också ge eleverna möjlighet att socialisera sig och interagera med sina klasskamrater på morgonen.

Sammanfattningsvis: kan man erbjuda frukost i skolan finns det flera fördelar, inklusive förbättrad hälsa, koncentration och prestation, ökad jämlikhet och minskad skolfrånvaro.

Lena Erixon (S)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan