Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Som vanligt är det den lilla människan som kläms åt

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommentar till ”Högre biljettpriser och indragna avgångar i kollektivtrafiken”

Hur i hela fridens namn kan det ha uppstått ett underskott i kollektivtrafiken på 40 miljoner? Det nya regionstyret skyller på det förra styret för en vanskött ekonomi. Min fråga till det nya styret: Vad gjorde ni då när ekonomin blödde? Sov? Hade skygglappar på? Om det förra styret slösade som det nya uttrycker är ni lika skyldiga. Revisorerna, sov de också?

Annons

Annons

”Hur i hela fridens namn kan det ha uppstått ett underskott i kollektivtrafiken på 40 miljoner?” funderar signaturen Gör om, gör rätt!

Bild: Hanna Engman

Måste finnas andra vägar att spara. Vilka driver görs för att locka nya resenärer? Som vanligt är det den lilla människan som kläms åt och drabbas. Pensionärer, lågavlönade, ensamstående.

Mitt förslag: Minska antalet politiker i regionstyret. Går säkert att spara någon miljon där. Finns säkert andra sätt att spara på. Nu vet jag att nuvarande regionpolitiker inte gärna svarar. Färskt exempel är den tragiska händelsen på Bollnäs folkhögskola där luciatåget stoppades av nämndordförande på grund av hans fobier för det som inte passar hans normsyn. Vidare – regionordförande som inte  vågade stå upp och ta avstånd mot händelsen. Jag räknar inte med något svar från regionstyret.

Gör om, gör rätt!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan