Annons

Annons

Annons

Läsarnas egna bidrag

Läsartext
Omtyckt pastor går i pension – har gjort sin sista predikan

Pastor Pär Abrahamsson, född och uppvuxen i Vendel, har nu pensionerats. Han har jobbat i både Hille och Uppsala under sina yrkesår.

Detta är en läsartext.

Pär Abrahamsson går i pension. Foto: Lars Gustafson

Annons

Pär Abrahamsson började sin yrkesbana med att arbeta inom Svenska kyrkan på Skuts kansli i Uppsala 1987–1994 (Skut betyder Svenska Kyrkan i Utlandet).

Här i Equmeniakyrkan i Karlholmsbruk har pastor Pär Abrahamsson tjänat människor under 16 år med temat ”En kyrka med rum för livet och möten med Jesus". Foto: Lars Gustafson

Annons

Sedan ordinerades han som  pastor i Svenska Missionsförbundet år 1997, och Pär fick då tjänst i Hille Missionsförsamling, innan han anställdes i Equmeniakyrkan i Karlholmsbruk år 2007. Här, liksom tidigare, har han blivit mycket omtyckt och även känd för att vara en sann ekumen, det vill säga samarbetsvillig med andra trossamfund.

Annons

Som nybliven senior ser Pär fram emot vad som kommer honom till mötes.

Många hade mött upp för att avtacka Pär med vackra och uppskattande ord samt gåvor av olika slag vid hans sista predikan, som handlade om att följa Guds kallelse, både som pastor och församling och hur viktigt det är att hitta sin plats och sina gåvor. Ja, att få vara i ett sammanhang för drömmar och hitta sin plats i samhällets utveckling.

Ulla-Britt Lindberg vid flygeln ledde kören. Foto: Lars Gustafson

Ulla-Britt Lindberg vid flygeln ledde kören i Equmeniakyrkan i Karlholmsbruk, då Pär Abrahamsson både predikade och sjöng med i kören till allas glädje och uppmuntran.

Lars Gustafson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan