Annons

Annons

Annons

Debatt
Höjda busspriser ytterligare tung börda för många

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Många familjer har det ekonomiskt svårt nu. De tvingas minska matkontot avsevärt och välja bort frukt och grönsaker. När skolelever kommer tillbaka till skolan efter helgen äter de mer av skolmaten; de är hungriga och det är en stor skillnad från tidigare år. Då tänker det moderatledda regionstyret i Gävleborg toppa det med att höja biljettpriserna i kollektivtrafiken.

Annons

LÄS MER: ”Högre biljettpriser och indragna avgångar i kollektivtrafiken”

Annons

”'Bit ihop', hälsar statsminister Ulf Kristersson. Regionstyrelsens ordförande Patrik Stenvard (M) nickar instämmande bredvid”, skriver flera vänsterpartister i Region Gävleborg.

Bild: Anders Nordlén

Det betyder också att barn som reser med föräldrar får rabatten borttagen. Det blir dyrare och svårare att resa kollektivt, i ett läge där man redan har det ekonomisk tufft. Särskilt svårt är det för de som redan innan krisen hade svårt att få det att gå ihop, så som ensamstående föräldrar och arbetslösa.

Nyligen har vi också fått höra att en del pensionärer, studenter, med flera tvingats söka efter mindre, billigare lägenheter. Eller som för en del studenter, flytta hem till föräldrarna igen. Moderater, sverigedemokrater och kristdemokrater vill nu lägga på en ytterligare börda med höjda biljettpriser i kollektivtrafiken.

Ja, men vad gör väl det om barn tvingas gå hungriga, om människor inte att har råd med mat och hyra eller att ens ta sig till jobbet? ”Bit ihop”, hälsar statsminister Ulf Kristersson. Regionstyrelsens ordförande Patrik Stenvard (M) nickar instämmande bredvid.

Ulla Andersson (V), regionråd

Petra Modée (V), ledamot i hållbarhetsnämnden

Lasse Langeborg (V), ersättare i hållbarhetsnämnden

Annons

LÄS MER I DEBATTEN:

Annons

Kliv på tåget, Hägg – du missar nåt fundamentalt

Som vanligt är det den lilla människan som kläms åt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan