Annons

Annons

Annons

Bandy

Läsartext
SAIK:s P12 i tuff finalbatalj

SAIK:s P12 åkte i helgen på stora Råby Skoog Cup i Katrineholm.

Det slutade med en suddenrysare mot Vänersborg – där SAIK drog det kortare strået.

Text

Detta är en läsartext.

Stående från vänster Nils Leijon, Wilmer Thor, Adam Björk, Noel Persson, Arvid Pihl, Dylan Järnkrok och ledaren Sebastian Larsson. På knä från vänster Theodor Larsson, Vincent Larsson, Alvin Hall, John Johansson, Leo Grönberg och Jack Isaksson.

Annons

SAIK:s pojkar tolv reste till Katrineholm för att försvara bucklan från i fjol i en turnering som spelas 9 mot 9. Laget var obesegrade efter gruppspel och semifinal.

Men i finalen tog det stopp mot Vänersborg. 5-5 efter full tid i finalen blev till 5-6 ett par minuter in på ”sudden death” då Vänersborg prickade rätt med en hörna.

Dessförinnan hade SAIK-laget vunnit med 7-1 mot KSK/Värmbol i gruppspelets första match, samma siffror mot Vetlanda i den andra och sedan 10-6 mot Borlänge i den avslutade gruppspelsmatchen.

Annons

Annons

Efter tre vinster på lördagen ställdes SAIK mot Sirius i en semifinal tidigt på söndag morgon. En välspelad och spännande match som slutade 3-1 till SAIK.

Till stora delar samma spelare som tidigare möttes i finalen av Knatten Cup i Sandviken, med SAIK som segrare där också. Av de elva spelarna i SAIK-laget var det för hälften premiär med spel 9 mot 9 och sett till det så gjorde man en rakt igenom berömvärd turnering. Vänersborg som man mötte i finalen har spelat den typen av bandy i ett par säsonger. Givetvis var det inledningsvis ledsna spelare i SAIK-laget som tog emot silvermedaljerna men redan på resan hem insåg man att laget gjort en stark insats som gick obesegrade genom turneringen sett till ordinarie matchtid. Nu återstår bara någon enstaka träning innan det är dags att summera säsongen och som sagts ska grabbarna var mer än nöjda med vad man presterat. Seger i Knatten Cup på hemmaplan, seger i Möller cup förra helgen och nu silver i Råby Skoog cup.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan