Annons

Annons

Annons

Sandviken

Insändare
Trist att åka i så smutsiga bussar – bolagen svarar direkt på kritiken

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Smutsig, lortig, skitig – samma betydelse men olika styrka på orden. Vänder mig med insändaren till X-trafik och Transdev och andra intressenter inklusive politiker, med en undran varför främst lokalbussarna i Sandviken är så skitiga på alla säten och bussväggar. Golvsmuts förstår jag när vädret är som det är. Har påtalat till både X-trafik och Transdev under några år utan att någon bättring skett.

Annons

Annons

”Vi beklagar att du upplever att våra bussar är smutsiga och dåligt städade”, skriver X-trafik och Transdev bland annat i sitt svar.

Bild: Jenny Lundberg

Ni utestänger allergiker från att resa med bussarna. Kläder riskerar att bli skitiga. Vad säger förarna? Det är er arbetsmiljö.

Transdev har i ett svar sagt att bussarna städas dagligen inklusive bussens säten, vilket absolut det sistnämnda inte stämmer. Har ni inte städpersonal, ta då in en städfirma.

Personal på X-trafik, Transdev och politiker – gör ett studiebesök på bussarna. Kanske ni kan ta en dag och lämna era arbetsplatser och utrusta er med städredskap en dag då och då? Finns arbetsplatser där man går samman både arbetare, chefer och tjänstepersonal och städar.

Inte trevligt att vistas i den miljön även om resan bara tar 10–20 minuter per resa. Vad säger hälsovårdsmyndigheter och fack?

Äckligt är bara förnamnet från en som nästan inte har något annat val än att åka buss

SVAR DIREKT:

Hej

Vi beklagar att du upplever att våra bussar är smutsiga och dåligt städade. Att resa i en buss som upplevs som välstädad och fräsch är en viktig del i att tillhandahålla en resa som är enkel, trygg och trevlig, vilket är helt centralt för oss.

Annons

Vi har haft stora problem med klotter och skadegörelse, framför allt i stadsbussarna i Sandviken, vilket vi jobbar för att komma tillrätta med.

Annons

Vi uppskattar att få ta del av dina synpunkter, de är viktiga för oss för då har vi möjlighet att bli ännu bättre och kan förbättra kvalitén på dina resor.

Mvh

Therese Nilsson, enhetschef, kund och försäljning, X-trafik

Fredrik Beckius, affärschef, Transdev Nord AB

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan