Annons

Annons

Annons

Jenny Wennberg

ledare socialdemokratisk

Jenny Wennberg
Jimmie försöker gömma sin skitpolitik i plastpåsar

Text

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende socialdemokratisk.

Tänk va. Det pågår ett krig i Ukraina. Inflationen är så hög i Sverige att barnfamiljer går på knäna. Elpriserna är ett skämt. Regeringen ger inte statsbidrag till kommuner och regioner, så där ryker välfärden. Mathandlarna har blåst brallorna av oss.

In kommer Jimmie. Och lovar att plastpåseskatten ska tas bort. Fast faktiskt inte ens det. Den ska utredas. Kanske sänkas.

Jimmie Åkesson! Sha-la-la-la-la!

Är det Jimmies skitpolitik i plastpåsen måntro?

Bild: Bertil Ericson / TT

Sverige har blivit till en sorts idioternas julafton. Inget förslag är för korkat för att läggas fram av regeringen. Ingen lögn för stor att yttra.

Annons

"Folk stör sig på den", säger Oscar Sjöstedts, Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson, myndigt om platspåseskatten.

Annons

Folk stör sig på ganska mycket. Ska vi lagstifta om allt folk stör sig på kommer vi snart leva i en diktatur. Vilket i och för sig torde vara drömmen för det gamla nassegänget Sverigedemokraterna.

Vilken skula är bäst att kasta fram till deras väljare? Slopad plastpåseskatt såklart! Höjden av miljömupps- och vänsterblivet förtryck bland brunhögerfolk.

Att förslaget om slopad eller sänkt plastpåseskatt presenterades före regeringens budget är knappast konstigt. Det här är en avledningsmanöver.

Att regeringens prioriteringar skulle ifrågasättas fattade nog även Tidögänget med Jimmie Åkesson i spetsen. Så vilken skula är då bäst att kasta fram till deras väljare? Slopad plastpåseskatt såklart! Höjden av miljömupps- och vänsterblivet förtryck bland brunhögerfolk.

Förhoppningen är såklart att glädjen över detta stora politiska besked ska vara så stor att väljarna inte upptäcker det faktum att Jimmie nu tillsammans med regeringen inlett slakt av vård och omsorg. Skolan dina barn går i har inte resurser att ge dina barn en bra utbildning. Men kolla här! Vi slopar plastpåseskatten!

Men slopad plastpåseskatt är inte någon vidare snuttefilt att trösta sig med för Sverigedemokraternas väljare. Gävleborg går mot 700 miljoner i underskott, det kommer påverka även vilken vård Sverigedemokraternas väljare får. Men regeringen ger inte regionen några ytterligare statsbidrag. Kommunerna får inte heller några ytterligare statsbidrag. Det betyder att även Sverigedemokratens mamma riskerar få det sämre på sitt boende och att skolan Sverigedemokratens barn går i blir utan viktiga resurser. Samtidigt som Jimmie Åkesson kommer sänka skatterna för rika istället. Så att miljardärerna och mångmiljonärerna kan få det lite bättre.

Annons

Annons

Det är förstås också en form av klasskamp.

Om Sverigedemokraterna tror att plastpåsar är viktiga för människor får partiet nog hålla i sig framöver.

För tänk vad människor kommer störa sig när de inser att Sverigedemokraterna är skälet till att vare sig vården, omsorgen eller skolan fungerar.

Och statistiken kring Sverigedemokraternas väljare visar att många, många av dem kommer bli de största förlorarna på Jimmies och regeringens politik.

Att Jimmie försöker gömma sin skitpolitik i plastpåsar är inte så konstigt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan