Annons

Annons

Annons

krönikaSandviken

Bernt-Olov: Så skapade vi intresse för gästrikeförfattare

Arbetarförfattaren Bernt-Olov Andersson i Sandviken berättar supersagan om när han var med om att skapa en tidig författarscen på hemmaplan.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Författarna i övre raden: Författarparet Staffan Lindén och Torkel Bratt, Stig Sjödin, Molly Johnson, Sigrid Ruuth, Ingvar Persson, Barbro Widebäck, Eskil Gustavsson, Erik Nilsson, Gunnar Nyström, Göran Norström och Fred Eriksson. Författarna i nedre raden: Stig Andersson, Stig Helgesson, Bernt Olov Andersson, Anders Norborg, Anna Westberg, Boris Ersson, Georg Andersson och Per Agne Erkelius. Lasse Åberg var något försenad till fotograferingen. Foto: Åke Zackrisson.

Annons

En gång för länge sedan var jag snickare. Det sista bygget jag deltog i var bygget av Lugna Gatan i Andersberg i Gävle. Men jag blev inte särskilt mycket lugnare av det. Jag var nybliven pappa, skulle debutera med en diktsamling till hösten och villorna var färdigbyggda. Första stämpeldagen gick jag till Arbetarbladets lokalkontor och frågade om jag fick börja skriva för tidningen. Journalisten Nisse Boman klappade mig på axeln och sa: ”Kom hit till morgonfikat så fixar vi det där.” Det var en rivstart på ett mycket annorlunda liv.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan