Annons

Annons

Annons

Debatt
SVG tog parti för högern – vi tar parti för Agda i Arbrå

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Den ekonomiska situationen i landets regioner är mycket ansträngd. Regionstyrelsen hade vid sitt sammanträde på tisdagen att ta ställning till ett initiativärende från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet. I styrelsen representerar Magnus Svensson och jag Centerpartiet.

Initiativet handlar om att uppmärksamma och föreslå regeringen insatser till gagn för regioner och kommuner i rådande svåra ekonomiska situation, inte minst för sjukvården. Vi vill att regionstyrelsen skyndsamt tillskriver regeringen och påtalar behovet av ökade generella statsbidrag till regionerna samt behovet av rimliga planeringsförutsättningar.

Annons

Annons

Majoritetspartierna SD, M, KD och Sjukvårdspartiet Gävleborg hade inget intresse av det. Vi förstår att man från de tre förstnämnda partierna inte vågar stöta sig med kamraterna i högerregeringen och dessutom få ett nej från gänget i Stockholm.

Däremot hade vi väntat oss mer av Sjukvårdspartiet Gävleborg i detta läge efter deras höga svansföring och höga tonläge. I valrörelsen körde SVG med sin slogan ”ta parti för sjukvården”. Nu fanns ett tillfälle att verkligen göra det genom att stödja vårt initiativärende.

Men det stannade vid tomma ord ännu en gång.

En sak sagd före ett val blir en annan politik efter ett val har vi lärt oss. SVG tog parti för våra regionala och nationella högerregeringar. Detta i ett läge då vi centerpartister och andra tar parti för tant Agda i Arbrå, för Pelle och Lisa i Söderala, med flera gävleborgare.

Kenneth Nilshem och Magnus Svensson, Centerpartister i regionstyrelsen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan