Annons

Annons

Annons

Älvkarleby

Insändare
Vi har förbättrat dialogen med hemtjänstpersonalen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar till Kerstin Jonsson, Älvkarleby: ”Lyssna på era medarbetare!”

Hej Kerstin,

Vad fint att du är nöjd med den hjälp du får av hemtjänstpersonalen! Det är väldigt roligt att höra, och vi uppskattar mycket att du tar dig tid att berätta.

Behovet av hemtjänst har både förändrats och blivit större jämfört med för bara några år sedan. Det styr våra arbetstider oavsett vad vi vill och önskar, och vi behöver anpassa verksamheten till det.

Vår högsta prioritet är alltid att schemat ska matcha behovet av hemtjänst, och att brukare inte ska behöva ta emot fler personer än nödvändigt i sitt hem. Jag kan försäkra dig att vi har en dialog med medarbetarna om det, men jag har också förstått att upplevelsen ändå är att det brister ibland. Det beklagar jag verkligen och har tagit till mig. Därför har vi nyligen inlett ett arbete för att förbättra dialogen och förvissa oss om att information säkert når fram till alla.

Annons

Annons

I Älvkarleby kommun har medarbetare inom vård och omsorg tidigare lagt sina egna scheman under perioder, ungefär som du beskriver sker i bland annat Sundsvall. Vår erfarenhet är dock att det kräver mycket tid både av medarbetarna och verksamheten, och att det ändå inte haft önskvärda effekter. Vi har alltså provat, men valt bort det arbetssättet. Det innebär inte att medarbetarna saknar möjlighet att påverka sitt schema. Det kan självklart ändras och anpassas för att fungera så bra som möjligt för var och en.

Den demografiska utvecklingen är en utmaning för alla Sveriges kommuner. Vi behöver hjälpas åt och dela med oss av goda exempel, och därför samverkar Älvkarleby kommun både regionalt och nationellt, med andra kommuner och i olika nätverk. Vi har även ett gott samarbete med berörda fackförbund lokalt.

Med detta hoppas jag att du fått svar och förklaring. Om du har flera frågor är du välkommen att kontakta mig direkt. Du når mig enklast via kommunens växel, på 026-830 00.

Vänliga hälsningar

Jenny Nyberg, tillförordnad verksamhetschef, hemtjänst, med 15 års erfarenhet som undersköterska

LÄS MER:

Nyhetsartikel: ”Larmet: 40 miljoner back”

Annons

Insändare:

Att ändra våra scheman kommer inte ge 32 miljoner

Chefer, kom och jobba med mig i äldreomsorgen + Svar från kommunen

Vi i hemtjänsten är sönderstressade och övervakade

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan