Annons

Annons

Annons

Ishockey

Låna en bok – få biljett till Brynäs matcher

Brynäs IF och En bra start inleder ett nytt samarbete med barn- och ungdomsavdelningen på Gävle stadsbibliotek. Den här säsongen kan biblioteksbesökarna nämligen låna matchbiljetter till Brynäs hemmamatcher i herrarnas respektive damernas grundserie.

Samarbetet startar på söndagen, 17 september, och gäller sedan resten av säsongen.

Biblioteksbesökarna kommer att kunna låna matchbiljetter till alla dammatcher i SDHL och flertalet av herrarnas matcher i hockeyallsvenskan – undantagen är hemmapremiären (AIK 22 september), 7 oktober (Västervik), 18 oktober (Djurgården), 27 oktober (Björklöven), 1 december (Östersund), 12 januari (AIK), 7 februari (Djurgården) och 10 februari (Almtuna).

Annons

Annons

För att hämta ut matchbiljetter krävs ett giltigt bibliotekskort och att man samtidigt lånar en bok på stadsbiblioteket.

– Vi blev jätteglada när Brynäs och En bra start hörde av sig till oss. Vi försöker alltid hitta nya möjligheter att få fler barn och unga att läsa och upptäcka biblioteket, säger Josefine Tham, bibliotekarie på Gävle stadsbibliotek, i ett pressmeddelande.

Biljetterna kan hämtas ut tidigast en vecka före match och kommer enbart att finnas på stadsbiblioteket på Nygatan 25 (ej närbiblioteken). Tio biljetter per match kommer att finnas och det går att låna max två stycken per lånekort där det är först till kvarn som gäller.

– Vi hoppas att locka fler besökare till stadsbiblioteket i Gävle och att det i sin tur leder till ett ökat intresse för fler barn att läsa böcker, säger Alexander Corpeno Bäcklin, verksamhetsansvarig för En bra start.

Nils Ahnland och Josefine Tham, bibliotekarier på Gävle stadsbibliotek. Bild: Emil Alstermark

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan