Annons

Annons

Annons

Fotboll

Första hemmaförlusten för Helges: ”Första och sista”

Helges hade inte förlorat på Helges Arena den här säsongen.

Men nu var främste målskytten avstängd – och tränare Mattias Hall också.

Då kom också första förlusten på hemmaplan – mot topplaget Falu BS.

Att både tränare Mattias Hall och Helges meste målskytt Barnabe Mubumbyi var avstängda inför toppmötet med Falu BS bådade inte gott inför avspark.

– Det här var inte de bästa förutsättningarna att börja med. Det påverkade oss, säger Albin Lorenz, målvakten hämtad från GIF.

Det blev också en första halvlek i uppförsbacke där Falu BS hade det mesta av spelet och Helges mest fick gå på kontringar. Inte riktigt så som man är vana att se Helges på sin hemmaplan.

Annons

Albin Lorenz är hämtad från GIF. Han räddade en straff men lyckades inte rädda sitt Helges från första hemmaförlusten denna säsong.

Bild: Amelia Mauritzon

Laget lyckades freda det egna målet och det såg ut som att det skulle hålla halvleken ut trots påtryckningar från gästerna. Men med fem minuter kvar gick det bara inte och Ferhan Abic nätade för BS-ledning innan paus.

Annons

– Vi visste att vi mötte ett bra lag, vi vet att de gillar att sätta hög press. Det gjorde att vi tog det säkra före det osäkra och skickade långa bollar.

Det gjorde att gästerna också tog initiativet direkt i andra och Abic utökade ledningen redan efter fem minuter.

Helges lyckades inte med någon motoffensiv, även om man uppträdde bättre. Och 20 minuter senare fick de även se tredje baklängesbollen rulla in.

– Vi ger dem en match och vågar hålla i bollen lite mer i andra. Vi kan rulla och skickar inte bara bort bollen. Vi ville hålla i bollen och våga rulla lite bättre. Falun vill hålla i bollen och hatar att försvara sig. Man märkte att så fort vi kom till några chanser så började de gnälla. Vi skulle ha tråkat dem mer.

I 78:e minuten fick BS straff, men då briljerade Albin Lorenz – och räddade den.

– Jag kan glädjas lite åt det, men vinst är alltid roligast.

Men sedan tog det stopp åt båda hållen. I och med det tog Falu BS tillbaka serieledningen från Forsbacka som svajat och tappat poäng på slutet.

– Det är tungt med förlust. Första på hemmaplan också, vi var obesegrade på Helges Arena innan, jag hoppas det här blev första och sista, säger Lorenz, som nu har spelat med Helges i en månad.

Annons

– Det har varit bra, jag kom in i laget väldigt fort. Jag kom hit för att få spela mer. Jag var lite i SAIK innan sommaruppehållet, men Tim Markström känner Mattias och sen blev det att jag gick över hit för att få spela mer, det är jätteroligt.

Fakta

Division 3 södra Norrland

Helges IF–Falu BS 0–3 (0–1)

Målen: 0–1 (40) Ferhan Abic, 0–2 (50) Ferhan Abic, 0–3 (71) Memocan Elalmis

Domare: Martin Hallén Almroth

Publik: 83

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan