Annons

Annons

Annons

Insändare
Det här duger inte, Arbetarbladet!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Viktig information till dig som är prenumerant på Arbetarbladet. Från och med 1 oktober 2023 förändras antalet utgivningsdagar för Arbetarbladet som papperstidning. Papperstidningen kommer att ges ut sex dagar i veckan. E-tidningen förändras inte, utan fortsätter att komma ut veckans alla dagar. Våra prenumeranters läsvanor förändras i snabb takt. När allt fler väljer att läsa tidningen digitalt innebär det att kostnaden per utdelad papperstidning stadigt ökar. Därför kommer priset att förbli oförändrat.”

”Jag måste nu under september ta en allvarlig fundering om jag ska fortsätta med en prenumeration eller inte”, skriver Poul-Erik Jensen.

Bild: Catharina Hugosson

Annons

Informationen gick nyligen ut från Arbetarbladet.

Det här är precis samma sak som när Gevalia ändrade sina förpackningar från 500g till 450 gram. Man inser att man inte kan höja priset mer, och då väljer man att blåsa sina kunder på innehållet istället.

Annons

Det här duger inte Arbetarbladet! Det är just på helgen jag vill ha en papperstidning och läsa i lugn och ro vid frukostbordet. Ni har på bara några år ändrat priset från 285 kronor i månaden till nu 518 – en höjning med över 80 procent.

Papperstidningen är dessutom nu så tunn att det snart inte kan kallas en tidning längre. Förut fick tidningsbudet knappt ned den i brevlådan och snart blir det väl ett A4-ark som fladdrar in genom brevlådan.

Jag måste nu under september ta en allvarlig fundering om jag ska fortsätta med en prenumeration eller inte.

Poul-Erik Jensen

SVAR DIREKT:

Hej! För mig är det viktigt att vara tydlig med att de förändringar som sker 1 oktober med papperstidningen inte innebär att vi gör mindre journalistik. Det är en förändring av hur vi distribuerar journalistiken, inget annat.

Om vi hade valt ett alternativ där vi sänker priset så hade det påverkat våra möjligheter att göra all den journalistik från Gästrikland och Norduppland som vi gör idag.

Med det sagt så har jag förståelse för att en van papperstidningsläsare reagerar på förändringen. Även om jag inte känner igen prisutvecklingen i den takt du beskriver den så stämmer det att papperstidningen kostar mer i dag än för några år sedan.

När majoriteten av våra prenumeranter i dag föredrar att läsa Arbetarbladet digitalt så har våra distributionskostnader för utdelningen av papperstidningen skenat. Färre är med och delar på den kostnaden.

Annons

Annons

Det måste vi reagera på för att dels ha lönsamhet så att tidningen fortsätter att finnas, dels så att vi kan fortsätta göra papperstidning till er som föredrar det – med en unik tidning i papper sex dagar i veckan och e-tidning den sjunde.

För oss på Arbetarbladet är alla prenumeranter viktiga och vi vill nå ut med vår viktiga journalistik oavsett hur ni väljer att läsa den, digitalt eller i papper.

Vi planerar för att göra lördagstidningen än bättre, när söndagstidningen i papper inte längre är kvar. Samt en e-tidning som ni läsare är vana vid att Arbetarbladet ser ut och innehåller.

För er som prenumererar på papperstidningen ingår också allt vårt digitala innehåll, med e-tidningen (som är en direkt spegling av papperstidningen), en uppdaterad nyhetssajt dygnet runt samt, för er som tycker om det, livesport med våra lokala lag.

Mvh

Jacob Hilding, chefredaktör, Arbetarbladet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan