Annons

Annons

Annons

Kampsport

Medaljregn för Gävle judo club i Knivsta

Gävle judo club var i helgen representerade av 14 barn på tävlingar i Knivsta.

På tävlingen fanns det representanter från inte mindre än 19 judoklubbar där Gävle judo club slutade på tredje plats totalt i lagtävlingen.

 

Först ut var de minsta judobrottarna, under 9 år. För vår del var det Lisa, knappt 20 mjölkpaket tung och precis fyllda 6 år. Med ett konstant leende på läpparna tog hon sig igenom sin första tävling med bravur och slutade på en hedrande andra plats. Även Tyra och Axel som är lite mer rutinerade fick bra utdelning. Axel knep guldet efter tre smärtfria vinster som knappt orsakade några svettpärlor i pannan. Tyra förlorade första vilket gjorde henne grymt revanschsugen. Hon gjorde processen kort med sin nästa motståndare och slutade på en andra plats. 

Annons

Nästa block innehöll de lite äldre barnen som är mellan 8 och 10 år. För Gävles del hade vi i detta block åtta startande. Här hade vi flera väldigt fina prestationer. Våra ”veteraner” i sammanhanget, Freya, Grete, Sigrid och Eva höll måttet och presterade på topp. De tog med sig 2 guld och 2 silver hem efter toppenfina prestationer. Detta gäng är mer än redo för tuffare utmaningar och ska under hösten ut på större tävlingar både nationellt och internationellt.  

Annons

Sen hade vi ett gäng där vissa inte tränat mer än ca 6 månader. Även här ser vi stor potential och fina prestationer. Maja, Alva, Vidar och Malte. Malte och Alva drämde till med varsin klockren ippon (högsta poäng) för första gången på en tävling. Både Alva och Malte knep varsitt brons. Vidar kämpade i motvind mot större och äldre motståndare. Fullt krut framåt vilket gav honom en blåtira och en bronsmedalj. Maja är som en kanonkula på mattan, explosiv och stark och idag slutade det med en bronsmedalj.  

Sist ut var våra lite äldre barn i kategorin U13 alltså barn mellan 10 och 12 år. Först och främst har vi Ninni en nyfunnen stjärna som gjorde sin första tävling. Med största möjliga mod och vilja tog hon sig ann utmaningen och ställde till det rejält för avsevärt mycket mer rutinerade personer och tog med sig en bronspeng hem. Julia har tävlat en längre tid men idag släppte det och hon håvade hem sitt första guld. John som på kort tid blivit väldigt duktig gjorde idag processen kort med motståndarna och tog hem guldet. Mer motstånd behövs och även John ska ut på större äventyr denna höst.  

Sist men inte minst kom dessa fantastiska barn på en mycket hedrande tredjeplats i den sammanlagda medaljligan. Detta efter klubbar som hade nästan dubbelt så många deltagare med på tävlingen. Ingen annan klubb fick heller med sig ett större antal guldmedaljer hem.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan