Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Absint vinnare i lågkonjunkturen

Restaurangen Brasserie Absint

i Gävle omsatte i fjol cirka 12 miljoner kronor.


Det berättar Mikael Junger, chef för Clarion Hotel Winn som driver krogen.

Annons

För ett par år sedan rustades restaurangen och sedan byggdes också hotellet om.

Ytorna i restaurangen har minskat men i stället har vinsten ökat, konstaterar Mikael Junger.

Tidigare var lokalerna helt öppna men nu är det mer inhägnat och något färre bord på mindre yta vilket gjort att man kunnat minska personalen.

– Vi hade en fantastisk höst, den bästa ”ever”, både för hotellet och restaurangen.

– På personalfesten i september sa vi att vi inte skulle medverka i lågkonjunkturen och det har vi klarat så här långt. Men nedgången kan givetvis komma vilken sekund som helst.

– Vi har beredskap för att volymerna kan sjunka. Men vi har bra bokat hela våren, säger Mikael Junger.Min erfarenhet säger att när konjunkturen sviktar och folk lägger om sin vanor så kanske de skippar Thailandsresan men tycker ändå att de ska ha lite kul också. Folk har skaffat vanan att gå ut och äta mer under de senaste åren. Vi kan vara vinnare i den här branschen om det går neråt, säger han.

Mer läsning

Annons