Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena Nyman: Vad minns du av året? Jag vet massor som engagerat våra läsare

Annons
Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman.

Minns du vad som hände för ett år sedan? Antagligen inte eller så kanske du kommer ihåg med hjälp av kalendern. Själv har jag har ett rikt tidningsarkiv att gräva ur när jag sammanfattar den journalistik vi gjort och det som skett på Arbetarbladet under 2017.

Jag kan konstatera att vi har mycket att vara stolta över. Väldigt många artiklar, bilder, tv-klipp och livesändningar har producerats. Så ser det ut på många av Sveriges lokaltidningar i dag. Skulle vi lägga ihop den bevakning som skett ute i landet är det svindlande mycket och viktig information som nått läsarna.

Vissa grejer sticker ut mer än andra. Mycket har engagerat, berört och lett till intensiva diskussioner. Då vet vi att vi hamnat rätt. När det pratas runt fikabordet om vad en läst i tidningen. Eller när vår journalistik sätter igång ett intressant debatterande i sociala medier.

Arbetarbladets styrka är att vara nära. Vi är en lokaltidning i dess rätta bemärkelse. För vi känner våra kommuner, vi träffar människor, vi är närvarande när stora beslut tas eller stora händelser inträffar. Vi rapporterar snabbt här och nu precis när det händer. Annat fördjupar vi, undersöker, kommenterar och förklarar.

Här har jag valt ut något av det jag vill dela med dig och som jag tycker är värt att lyfta nu när ännu ett intensivt nyhetsår kan summeras.

På Arbetarbladet ser vi ser fram emot ett nytt år med samma energi, vilja att berätta och i bästa fall förändra.

Om ett år skriver jag kanske en krönika igen och då finns ett valår att se tillbaka på. Hur ser Sverige ut efter september 2018? Det blir oerhört spännande att få vara med om det.

Tack alla ni som varit med oss under 2017. Gott nytt år och på återseende!

Mer läsning

Annons