Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

10 frågor till nummer 6 – Anders Wikström

Sporten tog ett snack med GIF:s mittback Anders Wikström om nervositet, förebilder och hur det är att leva i skuggan av Brynäs.

Annons


– Jag blir väldigt sur direkt efter matchen. Men förr var det ännu värre, då var jag helt omöjlig efter en förlust. Nu kan jag diskutera matchen och hantera förlusten, även om jag mår dåligt inombords.

 

– Ja, det blir jag alltid. Det spelar ingen roll vilken match det är, jag blir nervös ändå. Tidigare var jag mer nervös inför möten med stora lag men nu har det ingen betydelse.

 


– Nu väntar sig ju alla att man ska säga Henrik Rydström, men jag säger nog Mikael Dahlberg i Djurgården. Han surrade mycket. Men det var inget skitsnack utan en trevlig ton.

 


– Efter Kalmarmatchen måste jag säga Cesar Santín. Han har det rätta steget och är bra i en mot en-lägen. Men han måste ha en fri roll, annars tror jag inte han är lika bra.

 


– Ja, det gör jag, oavsett om det gått bra eller dåligt. Men jag kollar inte så mycket mitt eget betyg, utan mest andras. Jag vill se om de som satt betygen sett matchen på samma sätt som jag. Aftonbladet och Expressen har inte samma koll som de lokala tidningarna tycker jag. De bryr sig inte så mycket om ett mindre lag som Gefle utan sätter tvåor och treor på alla, sen är de nöjda. Sånt kan jag gå och irritera mig på efter en match, he he.

 


– Man har ju följt de stora ligorna genom åren, spanska, engelska och italienska. Där finns det många bra mittbackar, bland annat Cannavaro, Nesta och Terry. I dag är nästan alla mittbackar i de stora klubbarna riktigt bra.

 


– Jag vet inte. Helst skulle jag vilja fortsätta inom fotbollen, som tränare till exempel. Jag har pluggat ekonomi och läser sportsmanagement just nu, så det skulle även vara kul att kombinera sporten med ekonomin.

 


– Det är Söderstadion i Stockholm helt klart.

 


– Elfsborg tycker jag spelar rolig fotboll, så det skulle vara spännande att prova på. Men egentligen skulle alla storstadsklubbar vara intressanta, för där finns det en helt annan fotbollskultur.

 


– Ja, det tycker jag, helt klart. Men samtidigt måste man ta hänsyn till den tradition som finns inom hockeyn. Intresset för hockeyn är större, därför är det upp till oss inom fotbollen att ändra på det. Men det tar nog ett tag.

 

Mer läsning

Annons